Conflict cu împușcături într-un magazin din Oradea

Două persoane au fost rănite în timpul scandalului

Politist
Politist sursa foto pixabay

Două persoane au fost rănite uşor, joi, 6 iunie, după ce, în timpul unui conflict, un bărbat a tras cu un pistol cu bile într-un magazin din Oradea, potrivit ziare.com.

Potrivit unor martori, autorul, un bărbat îmbrăcat cu un tricou alb, intrase în magazin ca să-şi cumpere un hotdog.

El părea amețit, dar nu se manifesta violent, spun oamenii. În timp ce aştepta, în magazin a mai apărut un alt individ, cu tricou negru, însoţit de o tânără. „Cel cu tricou negru i-a tot spus că-i datorează bani, că trebuie să-i dea înapoi și i-a băgat apoi mâna în geantă ca să-i ia portofelul. Atunci, bărbatul în alb a scos un pistol și l-a amenințat că-l împușcă. Au continuat să se certe, să se îmbrâncească și, în timp ce cel cu tricou negru striga să se cheme Poliţia, cel cu tricou alb a dat să iasă din magazin. Am mai văzut doar când l-a împușcat pe bărbatul în negru, în spate, când ieșeau din magazin, și am văzut-o pe femeie cu o rană deschisă, cu sânge la mână”, a declarat un martor al evenimentului. În magazin se aflau mai mulţi clienţi, inclusiv o fetiţă de 9 ani. Intrase să cumpere alimente pentru casă, în timp ce mama ei o aştepta în maşină.

Când l-a văzut pe individul cu pistol în mână, copila s-a refugiat în spatele unui angajat al magazinului, care aşeza mărfuri pe raft.

„L-a rugat s-o ascundă, că era foarte speriată. Angajatul i-a spus să rămână lângă el, să nu fugă”, a povestit mama fetiţei. După ce și-a împușcat victima, atacatorul a fugit, dispărând între case. Bărbatul rănit a reuşit să-l urmărească o vreme, dar i-a pierdut urma şi s-a întors la tânăra rănită. Victima este un cunoscut interlop orădean, pe vremuri cunoscut ca proxenet în Olanda. La locul incidentului au sosit, în scurt timp, mai multe echipaje de poliţişti şi criminalişti, care au delimitat zona unde a avut loc altercaţia şi au început să audieze martorii.

Reprezentanții IPJ spun că victimele au fost transportate la spital, însă nu au suferit răni grave.

„La data de 6 iunie a.c., la ora 17.36, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a fost sesizat, prin S.N.U.A.U. 112 că, în fața unui magazin de pe B-dul Decebal din municipiul Oradea, județul Bihor, s-a produs un incident, în care au fost implicate trei persoane. La fața locului s-au deplasat de îndată polițiștii de ordine publică, de la Biroul de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cei ai Serviciului de Investigații Criminale și criminaliști, care, din primele investigații efectuate, au constatat că, pe fondul unor discuții în contradictoriu, purtate între trei persoane, care se cunoșteau, respectiv un bărbat de 50 de ani și o femeie de 25 de ani, ambii din Haieu, județul Bihor, soț și soție și un bărbat de 26 de ani, din municipiul Oradea, în momentul în care cel doi i-ar fi solicitat bărbatului de 26 de ani restituirea unei datorii, acesta ar fi folosit o armă neletală, nesupusă autorizării (de tip airsoft), cu care ar fi tras înspre cele două persoane, iar apoi ar fi părăsit locul faptei”, se arată în comunicatul IPJ. Bărbatul a fost identificat. Este vorba despre bihoreanul Sergiu Boșca, recidivist, cu condamnări pentru furt și tâlhărie.

Șofer prins conducând cu 240 km/h pe Autostrada Transilvania