Trei bărbaţi şi o femeie din Teleorman, anchetaţi pentru incendierea unei săli de jocuri de noroc

Doi bărbaţi sunt arestaţi preventiv, pentru celelalte două persoane fiind emise mandate de arestare preventivă în lipsă

arest
arest sursa foto pixabay

Trei bărbaţi şi o femeie sunt cercetaţi pentru incendierea, în luna aprilie, a unei săli de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, a anunţat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu, potrivit g4media.ro.

Doi bărbaţi sunt arestaţi preventiv, pentru celelalte două persoane fiind emise mandate de arestare preventivă în lipsă, deoarece se sustrag cercetărilor.

În noaptea de 21 spre 22 aprilie, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Bolintin Vale au fost sesizaţi prin apel la 112 de către un bărbat cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri mecanice din localitatea Cosoba, judeţul Giurgiu. Sala de jocuri respectivă a ars în totalitate, împreună cu mai multe bunuri aflate în interior. Administratorul societăţii comerciale a declarat atunci faptul că sala ar fi fost închisă din data de 14 aprilie, potrivit IPJ Giurgiu. La faţa locului s-au deplasat şi pompierii din cadrul ISU Giurgiu, care au lichidat incendiul, fiind constatate doar pagube materiale, de aproximativ 180.000 de euro.

Iniţial, poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă

Dar în urma cercetărilor şi a investigaţiilor efectuate, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, a fost schimbată încadrarea juridică a faptei în infracţiunea de distrugere prin incendiere. Astfel, au fost identificaţi ca autori trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 33 şi 45 de ani, şi o femeie, de 31 de ani, toţi din municipiul Turnu Măgurele, judeţul Teleorman.

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Bolintin Vale, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman, au pus în executare un mandat de percheziţie la locuinţa unuia dintre cei trei bărbaţi

Aici a fost identificat autoturismul utilizat pentru deplasarea la şi de la locul faptei. Pe baza probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar ulterior instanţa de judecată a dispus faţă de aceştia măsura arestării preventive, pentru 30 de zile. Pentru celelalte două persoane, instanţa de judecată a emis mandate de arestare preventivă în lipsă.

Circulația pe Transfăgărăşan se reia vineri