Două fetițe care se jucau în podul casei au căzut prin tavanul de rigips

În urma rănilor suferite, fetițele au fost internate în spital, cea mai mare fiind la Terapie Intensivă

SMURD
SMURD

Caz șocant în Bihor, unde două fetițe de 5, respectiv 7 ani au ajuns la spital după un incident teribil petrecut chiar în locuința familiei, potrivit digi24.ro.

Copilele se jucau în podul casei, când au căzut prin tavanul de rigips, de la 2,5 metri înălțime. În urma rănilor suferite, fetițele au fost internate în spital, cea mai mare fiind la Terapie Intensivă

Apelul la 112 a fost dat joi, în jurul prânzului, din localitatea Luncșoara, județul Bihor. „În jurul orei 13:35, un apelant al numărului unic 112 sesiza producerea unui grav eveniment în localitatea Luncșoara, comuna Aușeu, soldat cu rănirea gravă a două fetițe, care căzuseră din pod, prin tavanul de rigips, una dintre acestea, în vârstă de 7 ani, fiind în stare de inconștiență”, au transmis reprezentanții ISU Crișana.

Imediat, mai multe echipaje de salvatori au pornit spre adresa indicată, inclusiv un elicopter SMURD.

„Ajunse la fața locului, echipajul medical care încadrează elicopterul SMURD și echipajul de pompieri militari paramedici au acordat îngrijirile care se impuneau celor două micuțe. Ulterior, fetița în vârstă de 7 ani, aflată în stare de inconștiență, a fost transportată cu elicopterul, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Bihor, iar cea în vârstă de 5 ani, care suferise un traumatism, fiind transportată de pompierii paramedici la Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu Oradea”, au mai transmis pompierii.

Fetița de 7 ani a suferit un traumatism cranian, cu alterare ușoară a stării de conștiență și un traumatism abdominal, spun medicii.

Ea este internată pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean. „Este ușor somnolentă, fiind puțin sedată, dar este conștientă”, a transmis șeful UPU SMURD, dr. Hadrian Borcea. Fetele se jucau în podul unui imobil aflat în renovare, spun polițiștii, care anunță că fac cercetări pentru a stabili cum s-a produs teribilul incident. „La fața locului, polițiștii au constatat că, două minore, de 5 și 7 ani, din Luncșoara, în timp ce se jucau în podul unui imobil din Luncșoara, aflat în renovare, în condiții ce urmează a fi stabilite din cercetări, ar fi căzut prin podeaua de la podul imobilului, de la o înălțime de aproximativ 2,5 metri”, se arată în comunicatul trimis presei de agent șef Alin Laza, ofițer de presă în cadrul IPJ Bihor. În cauză a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Șofer prins conducând cu 240 km/h pe Autostrada Transilvania