sursă foto: pixabay

E încă vară, iar berea e la mare căutare. Însă, cercetătorii spun că o halbă de bere poate fi eficientă în cazul durerilor ușoare de cap. Prin urmare, nu vă repeziți la dulapul cu analgezice, pentru că berea are un gust mai bun decât un paracetamol, susțin cercetătorii britanici, citați de RFI.

 Cercetătorii de la Universitatea Greenwich din Marea Britanie au descoperit că două halbe de bere pot să reducă intensitatea disconfortului fizic cu 25%.

Alcoolul este un analgezic eficient, care oferă o reducere relevantă din punct de vedere clinic a intensităţii durerii, fapt ce ar putea să explice folosirea eronată a alcoolului de acele persoane care suferă de dureri persistente, în pofida consecinţelor potenţial nocive ale acestei băuturi pe termen lung asupra sănătăţii”, au explicat autorii studiului, citați de sursa precizată.

Nu vă grăbiți să luați paracetamol, vă poate ajuta o halbă de bere. Studiu

Încă nu se cunoaște cu exactitate modul în care berea reduce durerea, însă, în urma testelor a rezultat că receptorii cerebrali „lucrează” la diminuarea anxietății, specifică migrenelor.

Alcoolul poate fi comparat cu medicamentele opioide precum codeina, iar efectele sale sunt mai puternice decât cele generate de paracetamol”, a declarat medicul Trevor Thompson, cercetător la Universitatea Greenwich din Londra şi coordonator al studiului.

Oameni de știință au avertizat, însă, că alcoolul consumat excesiv este dăunător, iar durerile continue pot avea remedii eficiente, dacă sunt consultați medicii specialiști.

Cauți bere ieftină? Iată unde o poți găsi

Varşovia(Capitala Poloniei)  rămâne orașul cu cea mai ieftină bere. Aici, costul mediu al unei halbe de bere este de doar 0,79 euro. Între timp, atât Germania, cât și Republica Cehă și-au păstrat reputația ca țări favorabile berii. Studiul a arătat Berlin pentru a oferi cea de-a doua cea mai accesibilă bere la un cost mediu de 0,82 EUR, în timp ce Praga urmat îndeaproape cu 0,93 euro, informează topwordtraveling.com.

La polul opus, se află Oslo.  Este cel mai scump oraș din lume pentru a cumpăra o bere.
Conform indicelui prețurilor la bere GoEuro, cumpărarea unei bere în capitală norvegiană înseamnă 3,55 euro, un cost semnificativ mai mare decât în Zurich (3,04 EUR) și Tokyo (3,03 euro), respectiv, în al doilea și al treilea loc, potrivit sursei citate.

Citește și: Legătura dintre Coronavirus din China și berea Corona? Niciuna!