Înaintea alegerilor locale, Ministerul Afacerilor Interne va face verificări drastice pentru diminuarea fraudei electorale. Astfel, adresele pentru care vor fi depuse mai multe cereri pentru stabilirea reședinței vor fi luate la control, potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, Monica Dajbog. Toate aceste mutări (vizele flotante) sunt doar pentru a contrabalansa balanța în favoarea unui candidat la „locale”.
„Astfel, în toate situațiile în care se înregistrează cereri pentru stabilirea reședinței, solicitantul va declara pe propria răspundere că locuiește mai mult de 15 zile la adresa la care are locuința secundară. Declarația va fi consemnată pe cerere, în fața funcționarului de evidență a persoanelor.
Solicitantul va declara pe propria răspundere scopul/motivul stabilirii reședinței. Declarația va fi consemnată pe cerere, în fața funcționarului de evidență a persoanelor”, a transmis, luni, Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne.
Direcția de Evidență a Persoanelor va verifica în baza de date numărul mențiunilor de reședință valabil înscrise la adresa respectivă. Astfel, dacă sunt înscrise cel puțin două mențiuni de reședință, va fi anunțată poliția, în vederea efecturării verificărilor pe teren.
Reamintim, că „invitația” făcută de USR Sectorul 1, la finalul lunii iulie, s-a încheiat cu dosar penal. Concret, pe pagina de Facebook a USR S1 a fost făcută o postare, prin care persoanele domiciliate în acest sector erau informate și invitate, în același timp, să aplice pentru „Buletinul de București”, iar astfel „să voteze unde contează, în Sectorul 1, unde locuiesc și le pasă de școli și de străzi, de spațiul verde, de cum se cheltuie banul public”, apărea în invitație.
Citește și: USR: „Buletin de București” cu dosar penal