Să vorbești în România despre lipsa hoției este, fără niciun dubiu, o utopie. De altfel, Dacian Cioloș a fost mereu un visător. Din prima clipă în care a intrat în politică, din postura sa de premier tehnocrat, a sperat că România se va „vindeca”, la un moment dat, de metehnele vechi.
Dacian Cioloș: „Oricâţi bani am investi, banii ăştia nu au cum să fie folosiţi eficient atâta timp cât avem problemele astea încă de rezolvat”
„În ultimii ani, statul a dat dovadă că are probleme sistemice de disfuncţionalitate. (…). Obiectivul nostru, al Alianţei USR-PLUS, (…), este să construim o Românie fără hoţie. Corupţia trebuie eradicată, trebuie să o spunem foarte clar. Corupţia şi incompetenţa trebuie să dispară din administraţia publică locală. Oricâţi bani am investi, banii ăştia nu au cum să fie folosiţi eficient atâta timp cât avem problemele astea încă de rezolvat. Abia după ce rezolvăm problema legată de corupţie şi incompetenţă, şi de impostură chiar, în administraţia publică, de-abia încolo putem începe să vorbim de eficienţa cheltuirii banului public în educaţie, în sănătate, investiţii în economie şi aşa mai departe”, a spus Dacian Cioloş, relatează publicația Agerpres.
Cu toate astea, realitatea demonstrează faptul că un om onest nu este suficient pentru a crea un partid pur și îndreptat către cetățean. Din păcate, orice partid este format din oameni. Iar cum oamenii sunt diferiți, cu aspirații diferite, dorința lui Dacian Cioloș rămâne la nivelul unei utopii.
Citește și: Orban vrea să crească salariul minim, însă nu artificial