Cu cât un ghiozdan este mai greu, cu atât mai mult va avea impact asupra sănătății celor mici. În timp, spatele va fi afectat, apărând inclusiv riscul scoliozei.
Mădălin Gheorghe, fizioterapeut, a venit cu atenționări în ceea ce privește impactul greutății ghiozdanului, precizând că această greutate duce la multiple probleme fizice. Potrivit fizioterpeutului, există cazuri în care un ghiozdan poate cântări chiar și 7 kilograme.
Fizioterapeut: ”Ghiozdanul afectează, în primă fază, postura”
Mădălin Gheorghe a explicat că se contractă musculatura pe partea anterioară, se lungește musculatura și există tensiune pe partea spatelui.
Prin urmare, un ghiozdan greu poate accentua problemele deja existente ale spatelui. În plus, în cazul sportivilor, pot apărea contracturi musculare.
”Pe termen lung, apare cocoașa, dacă au atitudine scoliotică, adică doar postura scoliozei structurale, pot fi accentuate scoliozele. Dacă nu fac exerciții sau un sport, se accentuează scoliozele”, a transmis fizioterapeutul.
Un ghiozdan trebuie purtat, întotdeauna, pe ambii umeri
”Trebuie să facă exerciții fizice și un sport, sau mai multă mișcare. Să mergi cu el să se miște liber, să aibă un alt patern de mișcare. Ghiozdanul trebuie purtat întotdeauna pe ambii umeri, mai mult de atât nu ai ce să faci, dacă nu poți să reduci greutatea ghiozdanului. Întotdeauna pe ambii umeri”, declarat fizioterapeutul, potrivit Replicaonline.ro, citat de publicația Gândul.