Bărbat din Cluj, înșelat prin ”metoda șmen” cu 2.000 de euro

Victimele sunt induse în eroare, li se câștigă încrederea și sunt păcălite rapid

Euro
Euro. Sursa foto: wikipedia

Un bărbat din ClujNapoca a fost păcălit de un necunoscut cu 2.200 de euro. Acesta l-a convins pe bărbat că ar fi pierdut bani și s-a oferit să îl ajute, după care a furat o parte din sumă, spun polițiștii. Hoțul a fost prins și reținut câteva zile mai târziu, potrivit ziare.com.

Polițiștii spun că este vorba de un furt prin metoda „șmen”, prin care victimele sunt induse în eroare, li se câștigă încrederea și sunt păcălite rapid.

Evenimentele au avut loc în dimineața zilei de sâmbătă,, în Cartierul Mărăști. Un bărbat care tocmai schimbase 13.500 de euro la o casă de schimb valutar a fost convins de un necunoscut că pierduse banii pe drum. Fără să știe că fusese urmărită, bărbatul s-a lăsat convins de suspect, care s-a oferit să îl ajute să numere banii. Astfel, hoțul a sustras circa 2.200 de euro, conform polițiștilor.

”Persoana respectivă a convins victima să îi înmâneze banii pentru a fi renumărați, moment în care i-ar fi sustras suma de 2.200 de euro”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

La aproape o săptămână distanță, hoțul a fost identificat și reținut pentru 24 de ore pentru înșelăciune și furt, anunță polițiștii. „În urma investigațiilor efectuate, persoana bănuită a fost identificată ca fiind un bărbat de 57 de ani. Astfel, în baza probatoriului administrat, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraților pentru dispunerea unei alte măsuri preventive”, au transmis polițiștii.

Paștele ortodox și catolic, sărbătorite anul viitor pe 20 aprilie