O școală din România vrea introducerea sistemului de recunoaștere facială a elevilor

Acest lucru va fi aplicat și profesorilor

Elevi
Elevi sursa foto pixabay

Un colegiu național din Bihor vrea să introducă, din toamnă, un sistem de recunoaștere facială pentru accesul elevilor și profesorilor în școală. Aceștia vor fi fotografiați pentru identificare atât la intrarea, cât și la ieșirea din clădire, potrivit digi24.ro.

Investiția se ridică la aproximativ 100.000 de euro, fiind suportată din bugetul propriu

„Siguranța trebuie să fie pe primul loc”, a declarat directorul instituției. Din luna septembrie, elevii Colegiului Național „Onisifor Ghibu” din Oradea ar urma să fie identificați, la intrarea în școală, pe baza unui sistem de recunoaștere facială. Intrarea în clădire se va face prin truncheți, unde atât elevii, cât și profesorii vor fi fotografiați.

Măsura este menită să limiteze accesul în clădire al persoanelor neautorizate. 

„Cea mai mare problemă pe care o are astăzi sistemul de învățământ este siguranța elevilor. Vedem peste tot în lume cazuri în care persoane neautorizate intră în școli și comit tot soiul de fapte nebunești. Îmi doresc să prevenim astfel de situații în școala noastră. (…) Noul sistem ne va oferi control asupra persoanelor care intră în școală. Siguranța trebuie să fie pe primul loc”, a declarat Iulius Timar, directorul Colegiului Național „Onisifor Ghibu” din Oradea. 

Mai mult, sistemul de recunoaștere facială va permite ajustarea accesului în clădire conform orarului fiecărei clase, spune direcțiunea.

 „Trebuie să avem disciplină în școli. Elevii vor putea părăsi școala în timpul pauzelor, dar trebuie să se întoarcă înainte de sfârșitul acestora. Întârzierile vor fi înregistrate și aduse la cunoștința părinților”, transmite directorul școlii. Investiția se ridică la aproximativ 100.000 de euro și va fi suportată din bugetul propriu al școlii. Sistemul ar putea să devină operațional până în septembrie 2024. Femeie amenințată cu moartea de un fost polițist