Șeful campaniei de vaccinare anti-Covid, Valeriu Gheorghiță, a declarat că în luna aprilie, cel mai probabil, mediul rural va avea centre mobile de vaccinare. Autoritățile iau în calcul inclusiv înființarea unor centre mobile, plasate în cabinetele medicilor de familie, potrivit Mediafax.
Centre de vaccinare cu Johnson & Johnson
Vaccin fără rapel
Cel mai probabil vaccinul Johnson & Johnson va primi zilele următoare autorizație, iar calendarul de livrare ar trebui aplicat din aprilie, a declarat, duminică seara, la Antena 3 – ceea ce ar însemna că mediul rural va beneficia, cel mai probabil, de această tranșă de vaccin.
Valeriu Gheorghiță a mai spus că în acest moment nu se știe de câte doze va beneficia România, însă marele avantaj este că în cazul acestui vaccin nu va fi nevoie și de rapel: „Pentru anumite campanii – la sate de exemplu – este mult mai ușor de gestionat. La un moment dat și în România se va întâmpla același lucru, să mergem noi să întâmpinăm fiecare persoană. Chiar mă gândeam zilele trecute, la piață, ce bine ar fi să fie un centru mobil la intrarea în piață”, a spus Valeriu Gheorghiță.
Sute de persoane au protestat în Parcul Izvor împotriva pașaportului de vaccinare
Cât despre limita de vârstă pentru actualul vaccin folosit în masă, AstraZeneca, Gheorghiță a spus că aceste restricții ar putea fi ridicate. Acum, vaccinul Astra Zeneca este administrat persoanelor cu vârste de până la 55 de ani.
„Chiar de mâine s-ar putea ridica această restricție și se pot face programări”, a anunţat, duminică seara, Valeriu Gheorghiță.
El a adăugat că decizia se va lua în baza datelor științifice: „Nu aș vrea să se lase înțeles faptul că ridicăm această limită de vârstă pentru că încă nu avem o adresabilitate crescută pentru acest tip de vaccin, ci pentru că avem cel puțin trei recomandări importante”.
Citește și: Protest comandat de extrema-dreaptă, la Viena