Concediul medical nu depinde de perioada de spitalizare, ci de diagnostic. Și nu este o veste nouă. Atât timp cât diagnosticul poate fi dus ambulatoriu, pe picioare, nu văd unde este problema.
Sau.
Am avut nevoie de coronavirus ca să fie specificată o procedură atât de simplă, de evidentă. Mă tratez acasă, mă îngrijesc acasă și cedez patul de spital cuiva care are nevoie de acel pat de spital.
Coronavirusul duce la izolarea la domiciliu. Izolarea la domiciliu duce la inactivitatea la locul de muncă. Și logica simplă spune că inactivitatea nu se plătește. Cu excepția unei probleme medicale, când statul se sezisează și nu te lasă să mori de foame:
”Nu mai putem condiţiona această internare, în acest moment. Dacă acel pacient respectă acea izolare la domiciliu, el s-a prezentat undeva, având un test pozitiv, a fost evaluat, a refuzat o internare, i s-au făcut nişte recomandări, respectă acele recomandări, este luat în primire de medicul de familie şi acest medic de familie trebuie să-i acorde acele zile de concediu”.
Dacă și cu parcă. Să sperăm că respectivul pacient va respecta acele zile de izolare. Deși situația este îngrijorătoare și cifrele cresc. Iar pentru câte cifre avem, nu există atâtea parafe ale medicilor de familie.
De ce cresc cifrele? Din cauza noastră. Din cauza dorinței de libertate și de vacanță. Din cauza faptului că nu ne revoltă ideea de virus, ci ideea de protecție.
”Există posibilitatea ca Vama Veche și alte zone de pe litoral să devină focare.
În următoarele trei luni vom avea o mare aglomerare în Constanța și tot ce se înseamnă litoral.
Trebuie să gestionăm nu neapărat Constanța, cât tot ce se întâmplă în acest sezon estival”, a declarat Tătaru.
Ignorăm stegul roșu de pe litoral, așa cum ignorăm avertismentele și numerele zilnice. Doar că steagul roșu va fi arborat pe mai multi ani, dacă nu știm să-l respectăm.
Citește și: Barna îi somează pe liberali să schimbe strategia anti-Covid