Au trecut 5 ani de la moartea lui Corneliu Vadim Tudor. A fost apreciat de mulți, detestat de și mai mulți, a fost un individ controversat și contestat de fiecare partid. Și de fiecare om cu toate țiglele pe casă. A șocat la fiecare apariție publică, i-a speriat pe mulți și nu pare să se oprească. Nu i-a păsat prea mult de scandalul pe care l-a iscat mereu, ba mai mult, Vadim a fost sinonimul scandalului.
Patriot, xenofob, dar și poetul de suflet al soților Ceaușescu, politicianul și-a iubit, în primul rând, familia. La cinci ani de la decesul politicianului, fiicele pregătesc un omagiu pentru tatăl lor.
”Luni, 14 Septembrie, se împlinesc 5 ani de când tatăl meu, Corneliu Vadim Tudor, a plecat la ceruri. Sâmbătă, 12 Septembrie, la Biserica Sfantul Gheorghe Nou, Bucuresti Kilometrul Zero. va fi oficiată slujba de parastas in memoria tatălui meu (orele 11).
Apoi, cei prezenţi vor depune flori la mormântul lui din Cimitirul Ghencea Civil. Evenimentul comemorativ este public, toţi cei care doresc pot participa”, a scris Lidia Tudor, fiica cea mare a politicianului.
”Tata avea nişte vise, să zicem, mai puternice, în care i se arătau întâmplări din viitor. De exemplu, moartea Patriarhului Teoctist. L-a visat în sicriu şi el participa la înmormântarea lui. A visat-o pe mama lui fără o măsea. De fiecare dată când îi apărea mama lui în vis, ştia că se va întâmpla ceva rău. Cred că şi la moartea fratelui lui, Pavel, a visat-o.
Şi-a visat şi înmormântarea. O mulţime de oameni duceau pe braţe un politician îmbrăcat în alb. Nu ştia că era el. Noi de visul ăsta n-am ştiut. Ne-a povestit altcineva. Îl marcau visele astea. Credea în visele acestea pentru că le-a simţit pe pielea lui… Eu n-am avut niciodată astfel de vise până să moară el. Fisele cu el îmi arată ceva. Şi ştiu sigur, că am verificat”, a declarat Lidia, fiica lui Corneliu Vadim Tudor.
Pentru necunoscători, Corneliu Vadim Tudor (n. 28 noiembrie 1949, București – d. 14 septembrie 2015, București) a fost un politician, publicist și scriitor român, care a deținut funcțiile de senator și europarlamentar.
A fondat Partidul România Mare (PRM). Apogeul carierei sale politice l-a atins în anul 2000, când s-a plasat pe locul 2 în primul tur al alegerilor prezidențiale. A fost învins în al doilea tur de Ion Iliescu.
A fost discipolul scriitorului Eugen Barbu. Este cunoscut prin izbucnirile sale temperamentale cu caracter necivilizat, naționalist și xenofob, combinate cu retorica sa de politică dură și atacuri la persoană (atât în publicații, cât și în aparițiile sale pe scena publică).
Citește și: O nouă afacere a lui Arșinel: piața din București