Temperaturi mai mari decât normalul perioadei, săptămâna viitoare

Maximele vor fi cuprinse între 22 și 33 de grade Celsius

Septembrie
Septembrie sursa fot pixabay

Vremea va fi în mare parte caldă duminică, 8 septembrie, în aproape toată țară. Temperaturi mari se vor resimți în vestul, sudul și nord-vestul țării, iar maximele vor fi cuprinse între 22 și 33 de grade Celsius. Minimele de la finalul săptămânii se vor situa între 12 și 17 grade Celsius, potrivit ziare.com.

În zonele montane, dar și în vestul și nord-vestul țării vor cădea ploi slabe.

În Capitală, cerul va fi senin, cu un vânt slab spre moderat. Astăzi, mercurul din termometre va urca până la 31 de grade Celsius în București, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). La munte, vremea va fi caldă, dar în prima parte a zilei și în timpul nopții va fi răcoare. În Munții Banatului și în vestul Carpaților Meridionali, cerul va fi variabil, iar rafalele de vânt vor atinge viteze de peste 60 de kilometri la oră în timpul nopții, conform sursei citate.

La malul mării, vremea se anunță de asemenea caldă, cu maxime indicate de termometre cuprinse între 23 și 26 de grade Celsius.

În timpul zilei, cerul va fi temporar noros și vor fi ploi slabe, care ar putea fi însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în prima parte a zilei care pot ajunge la viteze de 45 până la 55 de kilometri pe oră. Până la ora 14.30, ANM a emis o avertizare nowcasting de vânt puternic. Codul galben este valabil pentru localitățile de pe litoral din Tulcea și Constanța. În următoarea săptămână, vremea va fi mai caldă decât normalul pentru această perioadă în toată țară, în special în județele din nord-estul țării. Pe parcursul următoarelor zile vor cădea ploi în toată țara, mai ales la munte, unde cantitatea de precipitații va fi peste media obișnuită.

Peste 2,6 milioane de români îşi sărbătoresc ziua onomastică pe 8 septembrie, de sfânta Maria