Trei persoane reținute pentru „fabricarea” de accidente pentru obținerea banilor de asigurare

Un inspector de daune este acuzat că întocmea dosare pentru accidente care nu au avut loc

Arest
Arest sursa foto pixabay

Polițiștii argeșeni au pus luni în executare 3 mandate de aducere pentru 3 suspecți, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și dare de mită în formă continuată, potrivit g4media.ro.

Din anul 2022, unul din cei 3 suspecți – inspector de daune, colaborator al unor societăți de asigurare, a primit de la cel de-al doilea suspect sume de bani, cu titlu de mită, atât pentru el, cât și pentru a-i remite celui de-al treilea suspect

Acesta era reprezentant al unei societăți de daune și riscuri din asigurări, pentru întocmirea unor dosare de daună pentru accidente rutiere care în realitate nu au avut loc. Rețeaua reușea să scoată bani din despăgubiri de la societățile de asigurare în baza dosarelor de daună prezentate de inspectorul de daune. Potrivit înțelegerii dintre ei, cei doi suspecți care se ocupau de întocmirea și aprobarea dosarelor de daună trebuiau să primească, în prealabil, de la celălalt suspect un procent de 25% din valoarea despăgubirilor care urmau a fi aprobate.

Cei 3 suspecți au fost conduși la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, în vederea continuării cercetărilor. Urmare a probatoriului administrat, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea inculpaților pentru 24 de ore.

Percheziții de amploare la o grupare de cămătari