Oamenii care vor trăi pe planetă peste 1000 de ani, au spatele cocoșat, gâtul lat, mâinile încleștate, un al doilea set de pleoape și un creier mai mic. Aceasta este imaginea omului care va trăi în anul 3000, realizată de către oamenii de știință care au vrut să afle cum va arăta omenirea peste câteva sute de ani. Tehnologia are o contribuție semnificativă în privința evoluției umane, lucru care va afecta modul în care vor arăta oamenii în secolele următoare, potrivit romaniatv.net.
Potrivit oamenilor de știință, folosirea excesivă a gadgeturilor va modifica drastic înfățișarea omenească
Inteligența artificială consideră că oamenii vor ajunge niște supercomputere. Mindy, așa cum a fost numită imaginea care reprezintă oamenii care vor trăi pe planetă peste 1000 de ani, are spatele cocoșat, gâtul lat, mâinile încleștate, un al doilea set de pleoape și un creier mai mic. Imaginile șocante ale viitorului arată repercursiunile pe care le are tehnologia asupra omului în prezent. Din cauza utilizării continue a telefoanelor mobile, a posturii greșite și a mediilor toxice, rezultatul evoluției oamenilor nu va fi unul deloc îmbucurător. O echipă de cercetători americani a creat o sculptură în dimensiune naturală, pentru a observa cu exactitate modul în care vor arăta oamenii în anii 3000. Potrivit cercetătorului William Higham, Mindy are spatele complet curbat, din cauza modului în care a stat la locul de muncă. mușchii picioarelor fiind mult mai slabi, cu varice din cauza circulației, care nu este la fel de bună cum era înainte, ochii fiind mai roșii, din cauza calității aerului.
La nivelul hormonilor vor apare schimbări, pielea oamenilor fiind afectată de eczeme din cauza stresului excesiv
Potrivit oamenilor de de știință, aceste schimbări sunt inevitabile, iar primele semne încep deja să se vadă. „Oamenii din întreaga lume au acces la mai mulți doctori, mai multă educație sanitară decât au avut vreodată și, totuși, în multe țări dezvoltate, ne îmbolnăvim mai mult că oricând”, a adăugat cercetătorul. Specialiștii români sunt mult mai optimiști în această privință.
„Cred că vom arăta mai bine, mai mulți vor arăta mai bine, pentru că vom avea tehnologia să ne ajutăm anumite lipsuri estetice, vom avea abilitatea de a crește din celule stem anumite părți ale organismului nostru. Dacă ne protejăm prin politici publice mai bune, probabil tehnologia nu va afecta atât de mult încât să ne modifice ochiul pe termen lung, încât să arătăm ca specie pe termen lung că un zombi”, a declarat antropologul Valentin Toma.
O fetiţă din Germania, ţinută închisă de mamă aproape toată viaţa