Dan Tudorache, fostul edil al Sectorului 1, dă „de pământ” cu primărița Clotilde Armand, pe care o acuză că a blocat licitația pentru repararea și modernizarea „străzilor de pământ”, străzi cu nume de floare, Liliacului, Bujorului și Nuferilor, din cel mai important și bogat UAT din țară. Aceleași străzi pe care în campaniile electorale a promis că le va aduce la nivelul unei capitale europene.
Într-o postare făcută pe contul său de socializare, Dan Tudorache a precizat că, în martie 2020, administrația PSD a demarat o licitație deschisă pentru încheierea unui acord cadru ce viza modernizarea și repararea întregii infrastructuri a acestui sector.
„Acest acord-cadru avea o valoare de peste un miliard de lei și se întindea pe o durată de patru ani. Cuprindea cadastrarea tuturor străzilor de pământ, serviciile de proiectare pentru lucrările de modernizare și reparații și lucrările de apa-canal pentru străzile de pamant, lucrările de asfaltare a străzilor de pământ, lucrări de reparații capitale ale străzilor asfaltate și lucrări de amenajare peisagistică a spațiului verde din proximitatea acestor străzi. În cadrul acestei proceduri au fost depuse 42 de oferte”, a scris Dan Tudorache
De altfel, potrivit unei Hotărâri a Consiliului Local Sector 1 din august 2020, a fost aprobată „documentația tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții Modernizare sistem rutier pe strada Bujorului”, precum și „indicatorii tehnico-economici ai investiției”, precum și finanțarea lucrărilor „din fondurile bugetului local și din alte fonduri legal constituite cu această destinație”.
Lucru menționat și de Tudorache, care a scris că „imediat ce se aproba bugetul se putea încheia primul contract subsecvent”, de altfel, administrația condusă de acesta avea planificat „ca în acst prim contrcat să fie incluse străzile Bujorului și Nuferilor, străzi pentru care în anul 2020 au fost finalizate lucrările de apă-canal”.
Cât privește strada Liliacului, o provocare din cauza problemelor cadastrale, „rezolvarea acestei situații se poate face doar în două moduri: prin actualizarea cadastrelor, care poate fi făcută doar de proprietari sau prin exproprieri, acțiune de lungă durată și costisitoare”, a mai scris Tudorache.
Acesta a precizat că situația a fost blocată tocmai de un consilier USR, dar nu în calitatea administrativă, ci de proprietar. „După nenumărate discuții, am reușit să convingem aproape toți proprietarii să își actualizeze cadastrele. Unul singur nu a dorit sub nicio formă să facă acest lucru. Proprietarul în cauză este consilier local USR al Sectorului 1”, a scris Tudorache, adăugând că nici actuala administrație nu a reușit să îl convingă pe respectivul proprietar, iar consecința este că DALI-ul nu va putea fi avizat de Primăria Generală, motiv pentru care strada Liliacului va rămâne în continuare „înglodată”.
Potrivit lui Tudorache situația va persista și anul viitor, mai ales în contextul în care actuala administrație nu a reușit să finalizeze nici măcar etapa de evaluare financiară. „Cum încheierile contractelor de achiziție publică sunt condiționate de existența bugetului, un contract de execuție de lucrări de asfaltare pentru aceste străzi nu se va putea încheia mai devreme de martie aprilie 2022”, a concluzionat fostul edil al Sectorului 1.
Consumul de tutun este principala cauză prevenibilă de deces în lume, a subliniat, joi, Institutul Naţional de Sănătate Publică într-un mesaj transmis cu prilejul...
WhatsApp Business pregătește un set de funcții noi pentru a oferi utilizatorilor mai mult control asupra mesajelor primite de la afaceri. Meta testează la...
Circulația mai multor trenuri a fost sau este în continuare afectată pe teritoriul regionalelor Iași, Brașov și București, din cauza lipsei de tensiune în...