Regimul verde are ca scop reducerea depozitelor de grăsime prin eliminarea alimentelor care provoacă digestie dificilă și suprasolicitare hepatică. Programul de slăbire pune accentul pe consumul crescut de fructe și legume. Regimul verde nu este doar un regim de slăbire, ci și un regim de detoxifiere a organismului. Regimul verde cuprinde un meniu fix, alcătuit preponderent din fructe și legume.
În plus, poți consuma zilnic câte o porție de carne de pasăre sau peste, iaurt sau brânză proaspătă cu conținut redus de grăsimi și pâine integrală. În fiecare zi vei avea în meniu, fie la prânz, fie la cină, supă de legume sau ciorbă acrite cu zeamă de lămâie. Poți prepara supele din diferite combinații de legume. Cu jumătate de oră înainte de cină poți mânca un fruct sau un iaurt, fiind interzise zahărul și băuturile alcoolice. Acest regim este contraindicat celor cu tulburări intestinale, gastrită hiperacidă, ulcer gastric, colon iritabil.
Meniul zilnic
Ziua 1
Mic dejun: suc de portocale, o felie de pâine integrală unsă cu cremă de brânză proaspătă sau dulceață fără zahăr
Gustare: un iaurt
Prânz: salată verde cu morcovi și roșii, două linguri de brânză proaspătă, salată de fructe
Gustare: ceai sau cafea, 2 biscuiți din orez unși cu cremă de brânză sau dulceață
Cină: supă de legume, file de peste cu piure de dovleac, un fruct.
Ziua 2
Mic dejun: suc de grepfrut, un măr
Gustare: o cană de lapte cu cereale integrale
Prânz: supă de legume, carne de pasăre fără piele, salată verde cu roșii, jeleu de fructe fără zahăr
Gustare: ceai sau cafea, 2 biscuiți din orez unși cu cremă de brânză sau dulceață
Cină: omletă cu spanac, salată, un măr copt
Ziua 3
Mic dejun: suc de portocale, 3 felii de pâine cu tărâțe unse cu brânză
Gustare: un fruct
Prânz: supă de legume, salată de legume, carne la grătar
Gustare: ceai sau cafea, 3 felii de pâine cu tărâțe unse cu dulceață
Cină: supă de legume, orez cu mazăre, un fruct
Ziua 4
Mic dejun: ceai, 3 felii de pâine cu tărâțe unse cu cremă de brânză
Gustare: un fruct
Prânz: supă de legume, salată de roșii, morcovi, un ou, jeleu de fructe
Gustare: piure de fructe
Cină: supă de legume, piure de dovleac, carne de pasăre, fructe la cuptor