Podul Nicolae Grigorescu

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a verificat, joi, ultimele detalii la Podul Nicolae Grigorescu și a anunțat că bucureștenii și vizitatorii îl vor putea folosi de la sfârșitul acestei săptămâni. Străpungerea Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu a constat în lărgirea Bulevardului Nicolae Grigorescu la trei benzi pe sens, lărgirea trotuarelor și construirea unui pasaj peste Dâmbovița.

„Promisiune îndeplinită!

Am finalizat încă un proiect major, pe care l-am găsit blocat și în stadiu de execuție de doar 10%. Acesta înseamnă un pas important către un trafic mai lejer și mai rapid între nordul și sudul Bucureștiului. După 10 ani de la începutul lucrărilor! Plus proiectarea și discuțiile preliminare, vreo 13 ani!! Enorm!! Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu este finalizată și se va putea circula pe pasaj începând de sâmbătă!”, a anunțat primarul general al Capitalei, pe Facebook.

În ceea ce privește continuarea proiectului, până la Șoseaua Vitan Bârzești, studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici și culoarul de exproprieri sunt aprobate. La începutul lunii trecute a fost emisă și hotărârea de Guvern prin care Primăria Capitalei preia de la MAPN o suprafață de teren din zona respectivă, iar acum urmează transferul de proprietate. Noua arteră va avea o lungime de 1,3 km, 6 benzi și 3 stații de autobuz. Lucrările se estimează că vor costa 63 milioane lei.

Citește și: Încă o premieră națională. Gabriela Firea: Primele autobuze hybrid Mercedes Citaro au intrat în circulație

HashtagNews.ro