Bărbat accidentat mortal de o creangă în timp ce tăia un copac

ITM Gorj a deschis o anchetă

Deces
Deces sursa foto pixabay

Un bărbat din Gorj a murit în urma unui accident în care a fost lovit de o creangă a unui copac pe care încerca să-l taie, potrivit ziare.com.

Deoarece victima era administrator al Ocolului Silvic Polovragi, moartea sa este anchetată de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

Potrivit unui comunicat de presă al ITM Gorj, marţi, în jurul orei 15,50, pe raza localităţii Roşia de Amaradia, în perimetrul Ocolului Silvic Polovragi, un bărbat în vârstă de 50 ani, având funcţia de administrator, în timp ce efectua operaţiunea de doborâre a unui arbore a fost surprins de o creangă ce s-a desprins din acesta, accidentându-l mortal.

„Ca urmare a acestui eveniment, ITM Gorj a deschis dosar de cercetare a evenimentului în vederea stabilirii împrejurărilor şi cauzelor care au condus la producerea acestuia.

ITM Gorj va stabili reglementărilor legale încălcate, a răspunderilor şi a măsurilor ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor evenimente similare şi, respectiv determinarea caracterului accidentului. La faţa locului s-au prezentat, imediat după producerea evenimentului, doi inspectori de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă în vederea efectuării cercetării iniţiale”, se arată în comunicatul ITM Gorj. O anchetă a fost demarată şi de către poliţişti.

Noi reguli pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice