1 hectar din Pădurea Băneasa, pierdut, din pix, de statul român. Romsilva a rămas fără un hectar din Pădurea Băneasa printr-o actualizare făcută de Agenţia Naţională de Cadastru. Beneficiari sunt avocaţii Dumitrescu&Ciorobea care aveau un teren de 10 hectare chiar lângă drumul pe care statul îl va construi spre cartierul Greenfield.
1 hectar din Pădurea Băneasa, pierdut, din pix, de statul român
Avocaţii Verginica Dumitrescu şi Adrian Ciorobea au primit anterior, în schimbul unui teren din Parcul Plumbuita, un alt teren de trei ori mai mare în zona Pipera, cunoscută pentru dezvoltarea imobiliară. Măsura s-a luat printr-o prevedere legală potrivit căreia este permisă majorarea suprafeţei de teren cu până la 10%, după efectuarea măsurătorilor în teren, pentru împrejmuirea acestuia.
Suprafaţa de teren nu a fost delimitată conform celor de la Romsilva, deşi acest lucru este obligatoriu pentru proprietar. Ulterior, Romsilva a cerut recuperarea hectarului de pădure în instanţă.
Potrivit unui extras de carte funciară pentru informare, Tanţi Virginica şi Adrian Ciorobea deţineau în proprietate un teren de 10 hectare în Pădurea Băneasa, chiar lângă drumul pe care Primăria Sectorului 1, cu aprobarea Primăriei Capitalei, vrea să-l construiască prin mijlocul codrului, între Aleea Privighetorilor şi Cartierul Greenfield.
Citește și Angajații lui Alexandru, obligați prin semnătură să nu o critice public
Ciudat este faptul că terenul a trecut din extravilan în intravilan fără a se şti prin ce metodă. Cei de la Romsilva nu ştiu cum s-a trecut hectarul de pădure în proprietatea avocaţilor.
Vezi și Opoziția caută om care să o bată pe Firea, nu un gospodar!
Romsilva ridică din umeri
”Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a luat la cunoştinţă despre acest lucru în urma unei informări a Direcţiei Silvice Ilfov. Astfel, am aflat că moştenitorii defunctei M.M.B.B. au vândut către V.T.D. şi A.C. drepturile litigioase pentru o suprafaţă de 10 hectare.
Această suprafaţă are destinaţia pădure şi a fost obţinută în urma reconstituirii dreptului de proprietate pentru defuncta M.M.B.B., cu titlul de proprietate 49/10.11.2008 emis de Comisia municipiului Bucureşti pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor.
Această proprietate, în teren, nu a fost delimitată, deşi acest lucru este obligatoriu pentru proprietari, şi nici măsurile topografice efectuate nu le-au materializat în teren. Ulterior, prin metode necunoscute, proprietarii au întabulat o suprafaţă mai mare, de 11 hectare. Nici aceasta nu a fost materializată în teren”, se arată în răspunsul transmis de Romsilva.