Câștigătorii primăriilor de sector din Capitală, potrivit ultimelor date

La Primăria Sectorului 5: Vlad Popescu Piedone câștigă la Primăria condusă până acum de tatăl său, cu 38% din voturi, potrivit sondajului exit poll Curs Avangarde.

Vlad Popescu Piedone
Vlad Popescu Piedone

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că peste 9 milioane de români au fost duminică, 9 iunie, la vot pentru alegerile locale, iar prezența a depășit 50%, potrivit ziare.com.

În unele din marile orașe, datele au fost destul de clare chiar după închiderea secțiilor de votare, unde la Primăria Capitalei a câștigat un nou mandat Nicușor Dan, la Cluj-Napoca a fost reales Emil Boc, iar la Timișoara Dominic Fritz, conform hotnews.ro.

De asemenea, la Primăria municipiului Câmpina, din județul Prahova, partidul câștigător a fost PSD. Potrivit datelor centralizate la partid, social-democrații au mai câștigat primăriile orașelor Azuga și Bușteni, unde și-au păstrat funcția foștii edili care au fost la conducerea prămăriilor mai multe mandate. „Câmpina, sută la sută. Buşteni, 80%, mai e o secţie (de numărat voturi – n.r.)”, a declarat deputatul PSD Bogdan Toader, fost preşedinte al PSD Prahova şi unul dintre liderii organizaţiei judeţene. La Primăria municipiului Slatina, candidatul câștigător a fost Mario De Mezzo, de la PNL. El a sărbătorit victoria pe străzile orașului împreună cu sute de cetățeni. De asemenea, De Mezzo a mai afirmat că victoria esta a slătinenilor și că arată nemulțumiera acestora față de actuala administrație „incompetentă”.

Conform AEP, la alegerile locale s-au prezentat 9.043.191 de români, ia prezența a fost undeva la 50,02%.

La București, Nicușor Dan a câștigat detașat Primăria Capitalei, cu 44%, fiind urmat de Gabriela Firea (PNL), cu 25%, Cristian Popescu Piedone (PUSL), cu 12%, Sebastian Burduja (PNL), cu 10%, Mihai Enache (AUR), cu 5%, și Diana Șoșoacă, cu 3%. De asemenea, la Consiliul Local al Municipiului București, Alianța Dreapta Unită a câștigat 30% din voturi, fiind urmată de de PSD cu 28% și PNL cu 12%. AUR a adunat 10% din voturi, PUSL 7%, SOS 4%, REPER 6%. La Primăria Sectorului 1: Clotilde Armand îl întrece pe George Cristian Tuță cu 2 procente la rezultatele de la 22.00. La Primăria Sectorului 2: Radu Mihaiu și Rareș Hopincă, la egalitate cu 43%. La Primăria Sectorului 3: Robert Negoiță a câștigat un nou mandat de primar, fiind reales cu 51% din voturi. La Primăria Sectorului 4: Daniel Băluță a câștigat un nou mandat de primar cu 59% din voturi, potrivit datele Curs Avangarde.

La Primăria Sectorului 5: Vlad Popescu Piedone câștigă la Primăria condusă până acum de tatăl său, cu 38% din voturi, potrivit sondajului exit poll Curs Avangarde.

La Primăria Sectorului 6: Liberalul Ciprian Ciucu a câștigat un nou mandat de primar al Sectorului 6 cu 71% din voturi, reiese din datele datele exit poll-ului Curs Avangarde. La Primăria Buzăului, PSD a câștigat majoritatea mandatelor de primar, inclusiv în municipiile Buză și Râmnicu Sărat. Potrivit datelor unui exit polii comandat de publicația Jurnal de Oltenia, Lia Olguța Vasilescu a câștigat un nou mandat de primar la Primăria Craiova. „Conform rezultatelor exit poll de la ora 21, comandat de Jurnalul Olteniei, pe Craiova, am obținut scorul de 65,32 la sută pentru funcția de primar, iar PSD are 61, 02 la sută la Consiliul local”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, pe Facebook.

În Deva, funcția de primar a fost câștigată de Lucian Rus, de la PSD.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminică seară, că formaţiunea va trece pragul electoral de 5% pentru a intra în Parlamentul European, iar la alegerile locale va obţine „în jur de 200 de primării”, între care cele de la Târgu Mureş şi Satu Mare. Potrivit rezultatelor exit polii CURS-Avangarde, la Consiliile Județene, PSD a obținuse până la ora 22:00 undeva la 33% din voturi, pe locul doi a fost PNL, cu 28%, pe locul trei AUR, cu 12%, pe locul patru Alianța Dreapta Unită, 12%, pe locul cinci, UDMR, cu 5%, pe șase PUSL, cu 3%, pe șapte REPER, cu 2%, pe locul opt a ieșit partidul SOS, cu 4%.

Nicușor Dan a câștigat Primăria Capitalei