Bărbat anchetat în Gorj pentru că a votat în locul bunicii lui

Acesta a fost reclamat că a solicitat urna mobilă în numele bunicii sale, care are aproape 90 de ani

Alegeri
Votare sursa foto pixabay

Un bărbat din Gorj este anchetat după ce a solicitat urna mobilă pentru bunica sa și a votat în locul ei. Gorjeanul este anchetat penal pentru fraudă la votul de duminica, 9 iunie, pentru falsificarea documentelor electorale, potrivit ziare.com.

Acesta a fost reclamat că a solicitat urna mobilă în numele bunicii sale, care are aproape 90 de ani, şi a votat în locul acesteia, fără acordul ei.

”În data de 9 iunie 2024, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost sesizaţi prin apel 112 de către un cetăţean cu privire la faptul un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din comuna Teleşti, sat Buduhala, a solicitat, în fals, urna mobilă la domiciliul bunicii sale, în vârstă de 89 de ani, din aceeaşi localitate, în numele şi fără acordul acesteia şi a votat în locul ei”, transmit autorităţile din Gorj.

În urma sesizării, poliţiştii au deschis dosar de cercetare penală pentru fraudă la vot şi falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

Şi o femeie de 48 de ani din comuna Padeş este cercetată, după ce a distribuit pe un grup de mesagerie telefonică fotografia unui buletin de vot

. Sesizarea primită de poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Tismana a venit din partea preşedintelui secţiei de votare nr. 259, cu sediul în Şcoala Gimnazială Padeş, care a reclamat că pe un grup de mesagerie a fost distribuită o fotografie ce conţine buletinul de vot pentru funcţia de primar al comunei Padeş, având aplicată ştampila de vot la poziţia numărul 2.

Grenadă de mână defensivă, descoperită într-un parc din Satu Mare