Pădure din Mehedinți afectată de un incendiu puternic

Pentru identificarea şi stingerea focarelor de incendiu, s-a acționat pe două sectoare de stingere

Foto: Pixabay.com

Zeci de pompieri de la Detaşamentelor din Orşova şi Drobeta Tr. Severin au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu care s-a manifestat la litieră în zona localităţii Sviniţa, informează ISU Mehedinţi, potrivit ziare.com.

Pentru identificarea şi stingerea focarelor de incendiu, s-a acționat pe două sectoare de stingere

Au fost constituite echipe mixte formate din pompieri, rangeri ai Parcului Natural „Porţile de Fier”, pădurari şi voluntari, care au acționat cu ATV -uri, saci stingători, unelte genistice şi prin efectuarea de benzi minerale. „Alături de pompieri, participă 9 pădurari ai Ocolului Sivilc Orşova şi 11 rangeri ai Parcului Natural ‘Porţile de Fier’. Intervenţia este dificilă din cauza terenului foarte accidentat şi a curenţilor de aer care întreţin arderea, zona fiind greu accesibilă forţelor de intervenţie”, a transmis ISU Mehedinţi.

Pentru a ajuta la stingerea acestui incendiu Ministerul Apărării Naţionale a trimis la fața locului două aeronave C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române, configurate pentru astfel de misiuni.

Până în prezent, au fost executate trei misiuni deasupra zonei afectate., informează Ministerul Apărării Naţionale. Conform MApN, în configuraţie pentru stingerea incendiilor, aeronavele C-27J Spartan pot transporta până 6.000 de litri de apă (maximum şase containere) la fiecare trecere. Aeronavele de acest tip ale Forţelor Aeriene Române au acţionat, din 2017 şi până în prezent, pentru stingerea a mai multe incendii de pădure din ţara noastră în judeţele Mehedinţi, Alba, Hunedoara şi Buzău.

/Ursul care o omorât o fată pe traseul Jepii Mici a fost ucis