Incertitudinea planează asupra începutului de an școlar, până la care mai sunt doar cinci săptămâni. Recent au fost anunțate cele trei scenarii în care vor avea loc cursurile, un „semafor” de altfel, în funcție de situația epidemiologică de la nivelul României.

Medicul pediatru, Mihai Craiu este de părere că este important ca școala să înceapă, dar în siguranță.

 „Îngrijorarea părinților este justificată. Întrebarea nu este dacă trebuie să înceapă școala. Școala trebuie să înceapă, pentru că, altfel, impactul educațional și emoțional asupra sănătății vor fi greu de cuantificat. Majoritatea cadrelor medicale din spitale sunt femei, mame și soții, nu pot face și homeschooling, și să meargă la serviciu gândindu-se dacă sunt copiii lor în siguranță”, a spus medicul Craiu la Digi 24.

Copiii nu trebuie speriați

„Părinții trebuie asigurați că copiii nu sunt expuși unor infecții. Eu, ca părinte, nu m-aș grăbi să-mi sperii copilul. I-aș vorbi copilului mic care nu înțelege mai mult despre microbul care face buba, că trebuie să facă la școală ce face și acasă, că trebuie să se spele pe mâini, să nu ducă mâna la ochi și la gură.

Să ne uităm la țările în care a început deja școala, nu trebuie să descoperim noi roata. Există soluții pentru un plan de deschidere în siguranță a școlilor”, a mai spus medicul.

Acesta este de părere că, în actualul context, vaccinarea antigripală este importantă, precizând că autoritățile au luat în calcul asigurarea numărului necesar de doze de vaccin.

Citiți și: Orban: „Cel mai probabil vom prelungi starea de alertă”

hashtagnews.ro