Elevii care folosesc repetat telefonul mobil în timpul orelor riscă exmatricularea

Potrivit regulamentului, se poate aplica un avertisment verbal sau scris până la exmatriculare

Telefon mobil
Telefon mobil sursa foto pixabay

Elevii care refuză să respecte regula interzicerii telefoanelor mobile în timpul orelor ar putea fi sancționați cu mai mult decât confiscarea acestuia sau o notă mai mică la purtare, potrivit ziare.com.

Ministrul Educației Ligia Deca a confirmat că pentru „recidiviști” soluția poate fi chiar exmatricularea.

Ligia Deca a explicat că măsurile specifice de interzicere a telefoanelor mobile pot fi hotărate la nivelul școlii, iar în unele cazuri ar putea fi interzise complet „cum am văzut în alte state europene”. Pentru elevii care insistă să folosească telefoanele mobile în timpul orelor, fără acordul profesorului în scop didactic, sancțiunile încep de la un avertisment verbal și pot merge până la exmatricularea elevilor care deranjează desfășurarea cursurilor.

„Există în regulament o serie de sancțiuni care merg de la avertisment verbal sau scris până la sancțiunea cea mai gravă care este exmatricularea”

În funcție de gravitatea faptei se aplică o sancțiune adecvată”, a clarificat Ligia Deca. „Avem o confirmare științifică a faptului că utilizarea în exces a telefonului mobil aduce un impact negativ asupra performanței (…) Dependența digitală este o problemă reală a lumii noastre, iar cei care sunt în dezvoltare, copiii, elevii au nevoie de sprijin suplimentar pentru a își putea echilibra timpul online cu timpul de interacțiune socială reală”, a completat ministrul Educației.

15 bărbaţi reţinuţi după un scandal în trafic