Cu toate că este prim-vicepreședintele formațiunii PNL, Rareș Bogdan pare să nu mai fie chiar atât de mult băgat în seamă în ultima perioadă, el nefiind inclus în discuțiile despre alegerile parlamentare anticipate despre care v-am povestit ieri. Astfel, deși ieri prim-ministrul Ludovic Orban a avut o întrevedere cu președintele Iohannis, nimeni nu i-a cerut în prealabil părerea lui Rareș Bogdan (ales europarlamentar cap de lista PNL în urma alegerilor din mai) despre subiectul anticipatelor, echipa răspunzătoare de declanșarea alegerilor parlamentare anticipate fiind formată din Ludovic Orban, Robert Sighiartău și vicepremierul Raluca Turcan.
„Am stabilit echipa de negociere la nivelul partidului și începem discuțiile cu forțele din Parlament care înțeleg punctul critic în care ne aflăm. Trebuie să eliberăm Parlamentul de PSD cât mai repede cu putință, pentru că fiecare zi care trece este în defavoarea oamenilor”, a declarat Raluca Turcan, vicepremier al României pe Facebook, în cursul zilei de vineri.
Cu bătaie lungă sau nu, Raluca Turcan a mai declarat că este nevoie de o reformă parlamentară care să elimine toxicitatea anumitor membri.
„Vrem să facem reformele profunde de care țara are urgent nevoie, să punem în practică punct cu punct agenda pentru care oamenii au votat la europarlamentare, la prezidențiale sau la referendumul pe Justiție. Nu putem, însă, mișca lucrurile câtă vreme întreg Parlamentul este ținut captiv de o majoritate toxică, lipsită de legitimitate”, a adăugat aceasta.
Turcan își exprimă opinia și apropo de dominația PSD din parlament, partid pe care îl consideră rău-voitor, singurul lucru pe care aceștia și l-ar dori fiind să blocheze orice demers bun realizat de PNL, după cum afirmă cei de la Știripesurse.
„menținerea unui PSD dominant în Parlament încă un an riscă să blocheze toate lucrurile bune și așteptate pentru care există voință politică”
Reamintim faptul că ieri, premierul Orban a purtat discuții cu președintele țării, în urma cărora s-a ajuns la concluzia că cea mai bună soluție pentru România este efectuarea unor alegeri parlamentare anticipate, în același timp cu cele locale, care, de altfel, ar fi de bun augur să se desfășoare în două tururi.