Ori la bal, ori la spital, balul fiind aici înlocuit de biserică. Eterna discuție despre biserică și bisericoși. Guvernul va decide azi cum rămâne cu slujbele religioase și cu numărul de participanți evlavioși care vor avea voie să se roage în lăcașul de cult. Sau nu vor avea voie să se mai roage.
Ma amuză foarte tare știrea asta și, involuntar, mă gândesc la organizarea concertelor. Ceva de genul: zona vip, zona cu scaune, zona din fața scenei, rezervă bilet, dă mâna cu solistul etc. Și toate astea, pe număr de participanți, după cum declară Raed Arafat:
”Restricțiile vor fi pe numărul de participanți. Nu o să îi primească. Dacă vor fi, de exemplu, stabilite ca limite 300, vor intra doar 300 de persoane, nu mai mult. Mâine se vine cu noi măsuri.”
S-a discutat atâta despre coronavirus și părerile BOR în legătură cu virusul, atât de mult despre impactul epidemiei asupra bisericii, asupra religiei, asupra programului artistic de Rusalii și Paște. Concluzia? Încă se discută. Adică, prioritizăm biserica și cultele, fix ca de fiecare dată. Pentru că nu se poate întâmpla ceva fără ca biserica să nu aibă o părere și să manipuleze, la rându-i, enoriașii fără păreri.
”Este posibil să se ajungă la o rată de infectare foarte mare. La o rată de infectare foarte mare, numărul deceselor pe plan mondial poate să fie foarte mare. Sunt păreri, niciunul nu poate să spună ce va fi, din cauza asta suntem obligaţi să luăm toate măsurile posibile ca să limităm şi să prevenim”, a mai adăugat Arafat.
Se închid școlile, teatrele, primăriile, se anulează concerte și evenimente dar limităm numărul de religioși la 300. 300 în fiecare biserică. Nu știu dacă să mă amuz sau să o numesc selecție naturală, dar, mie, 300 mi se pare mult, mult prea mult. În schimb, am să râd foarte tare la slujba de Paște când, în loc să vii acasă cu lumină, vei veni acasă cu coronavirus.
Citește și: Firea închide Primăria Capitalei și face apel la solidaritate