Elena Udrea poate părăsi țara, după ce Instanța Supremă a respins, joi, cererea DNA de punere sub control judiciar, ca urmare a condamnării fostului ministru în dosarul campaniei electorale din 2009. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins, joi, ca nefondată, contestația DNA, prin care s-a cerut punerea sub control judiciar a fostului ministru, ca urmare a condamnării sale la 8 ani de închisoare cu executare, în dosarul privind campania electorală din 2009. Decizia ÎCCJ este definitivă.
Solicitarea DNA a fost judecată în primă instanță la Curtea de Apel București, iar magistrații au respins, pe 5 martie, cererea. DNA a făcut cererea de punere sub control judiciar știind trecutul tumultos la fpstului ministru, ce înainte de decizia în cazul Galei Bute a plecat în Costa Rica.
Elena Udrea are alte priorități acum
Săptămâna trecută, înaintea anunțului Curții de Apel București, Elena Udrea a precizat că toată lupta cu instanțele din România le duce pentru copilul său, pe care vrea să îl crească în libertate. „Eu cred că nicio instanţă nu poate să menţină decizia de la fond, nici măcar completul domnului judecător Ionuţ Matei de la Înalta Curte nu poate să menţină soluţia de la fond. Este dreptul meu să cred asta şi este dreptul meu să contest în apel decizia care s-a dat şi asta voi face. Sunt un om liber, am un copil, vreau să îl cresc în libertate. Condamnarea nu a fost doar asupra mea, a fost asupra unui copil de doi ani, care până la urmă de ce ar suferi o aşa nedreptate? Nu mai sunt singură ca acum cinci ani, când mă puteam lupta ca un haiduc, acum am responsabilitatea unui copil, mă lupt pentru el, nu doar pentru mine”, a declarat Udrea, la acel moment.
Pe 2 martie, Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare, în primă instanță, în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009.
Citește și: Udrea, ultima cale de apărare: blestemul