După cum ne arată și filele de istorie, mâine, 12 iulie, se împlinesc 300 de ani de la aducerea în țară a moaștelor lui Constantin Brâncoveanu, cel numit ulterior „sfânt”, pentru lupta pe care a dus-o cu Imperiul Otoman cu scopul de a-și apăra credința. De altfel, Constantin Brâncoveanu a murit, împreună cu cei patru fii ai săi, chiar pentru credință. Cu siguranță și-ar fi putut salva viața, atât pe a sa, cât și pe a fiilor acestuia, însă a ales credința și dragostea de Dumnezeu.
Constantin Brâncoveanu a fost, în egală măsură, om politic, diplomat, gospodar, reformator, sprijinitor al culturii, însemnat ctitor de așezăminte și de școli, creator de epocă și de stil arhitectural – „stilul brâncovenesc”, regăsit astăzi în multe dintre clădirile istorice pe de întinsul țării. De asemenea, acesta a fost domn creștin, ctitorind un număr impresionant de lăcașe de cult.
300 de ani de la aducerea în țară a moaștelor lui Constantin Brâncoveanu
Mâine se împlinesc 300 de ani de când moaștele lui Constantin Brâncoveanu au fost aduse înapoi în țară, acolo unde le este locul. Cea care a făcut acest lucru în 1720 este chiar doamna Maria Brâncoveanu, aceasta aducând moaștele martirului din insula Haiki la Biserica Sfântul Gheorghe – Nou. În 2014, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române declara osemintele lui Constantin Brâncoveanu, „sfinte moaște”.
Membrii PPU (social-liberal) vor fi prezenți la depunerea de flori, de mâine
După cum au declarat pentru redacția noastră chiar reprezentanții PPU (social-liberal), în cursul zilei de mâine aceștia se vor afla la Biserica Sfantul Gheorghe – Nou, pentru a depune flori în onoarea Sfântului Constantin Brâncoveanu. Umaniștii își doresc, cu acest prilej, să lanseze oficial candidatura lui Ulise Toader la Primăria Sectorului 3, caracterizându-l pe acesta ca fiind un cetățean model, onest, principial, și cu dragoste pentru Biserică.
Citește și: Ponta, despre Negoiță: „Poate cel mai bun primar de Sector”, dar uită de Piedone