Poștăriță condamnată la închisoare pentru că nu a înmânat citațiile de chemare în judecată a unui bărbat 

Ea a semnat în locul bărbatului procesele verbale de primire

Sentinta
Sentinta

Un bărbat din Alba a aflat după mai multe luni că este inculpat într-un dosar, deși fusese înștiințat în scris de instanță despre acest lucru. Motivul a fost că poștărița nu i-a dus niciodată plicurile, dar a semnat în numele destinatarului pe trei borderouri de primire a trei plicuri, potrivit ziare.com.

Femeia a fost acuzată de fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals intelectual și a fost condamnată, recent, la un an și două luni de închisoare cu amânare.

Plicurile erau extrem de importante pentru bărbat fiind înștiințări de la Judecătoria Câmpeni că urma să fie trimis în judecată. Deoarece nu a primit plicurile, nu a știut că va fi inculpat într-un dosar. Anchetatorii au mers pe firul incidentului și s-au oprit la livrarea documentelor. Atunci au constatat că procesele verbale de primire, trei la număr, au fost semnate de poștăriță. Femeia în cauză a fost trimisă în judecată pentru trei fapte comise în data de 25 mai, 6 iulie și 21 iulie 2020. Atunci a completat „dovada de înmânare a plicului cu rechizitoriul aferent dosarului aflat pe rolul Judecătoriei Câmpeni consemnând că a fost predat destinatarului semnând în fals pe dovada de înmânare la rubrica destinatar în locul lui (…) și completând cu date din cartea de identitate a destinatarului respectiv cu cele din cartea de identitate veche întrucât persoana vătămată și-a schimbat cartea de identitate la data de 18 martie 2019”, au notat magistrații în motivarea instanței.

Femeia a recunoscut fapta și a depus la dosar o caracterizare de la locul de muncă

Aceasta a fost factor poștal timp de mai bine de 29 de ani, „nu a avut nicio reclamație, are o atitudine ireproșabilă la locul de muncă și o bună relație cu toți colegii”, au notat magistrații. Ajunsă în fața magistraților Judecătoriei Câmpeni, femeia și-a aflat pedeapsa. A fost condamnată pentru fals in înscrisuri sub semnătura privată și fals intelectual la o pedeapsă de un an și două luni de închisoare cu amânare. Momentan, decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Român aflat pe lista Most Wanted, prins și reținut în Germania