Precipitații abundente în București și în 14 județe

Codul galben de instabilitate atmosferică este în vigoare până la ora 15:00

Furtuna
Furtuna sursa foto pixabay

Vremea se răcește semnificativ în următoarea perioadă și sunt prognozate ploi torențiale în Capitală și în 14 județe. O alertă Cod galben de instabilitate atmosferică şi averse însemnate cantitativ este în vigoare până la ora 15:00, potrivit ziare.com.

În intervalul menţionat, în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei vor fi perioade cu averse torenţiale, local însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20 – 25 litri/mp şi, izolat, de peste 30 – 40 litri/mp. Valorile termice diurne, comparabile cu cele din ziua precedentã în vest, centru şi nord, dar în scãdere în sud-sud-est, se vor situa în marea lor majoritatea în jurul celor specifice datei, iar cele nocturne vor fi în general mai ridicate decât mediile multianuale. Cerul va avea înnorãri, temporar mai accentuate şi va ploua în jumãtatea de est a teritoriului şi local în rest.

În Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei vor fi perioade cu averse torenţiale, local însoţite de descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp. În celelalte regiuni local va ploua moderat cantitativ, cu o probabilitate mai mare în zonele montane şi submontane, precum şi în restul Moldovei, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 20 de grade. Izolat, noaptea, se va forma ceaţã. Presiunea atmosferică va avea valori foarte coborâte, în special în regiunile sud-estice.

Percheziții în București și două județe la grupări interlope