Şcolile din Craiova pot închiria spaţiile care nu sunt folosite. Decizia a fost luată de către Primăria Craiova, care a elaborat un regulament în acest sens, în care menţionează că se pot închiria săli de clasă, ateliere, laboratoare, inclusiv dotările aferente, construcţiile demontabile , săli de sport, terenuri de sport şi alte suprafeţe de teren, potrivit g4media.ro.
Primăria Craiova a mai decis că pot fi închiriate şi cantinele şcolare pentru nunţi şi botezuri sau alte evenimente similare
Potrivit regulamentului adoptat de către municipalitate, tariful de închiriere este de 3.000 de lei pe zi. Managerii afirmă că nu au primit astfel de solicitări de câțiva ani de zile, cele mai multe cereri de închiriere fiind pentru terenurile de sport, pentru cămine dar şi chiar şi pentru sălile de festivităţi. Regulamentul recomandă anumite tarife în cazul sălilor de sport dar şi pentru cazare. Astfel, pentru închirierea sălilor de sport sau a claselor de curs către anumite cluburi, curs de dans, balet, arte marțiale, şah, cu activitate permanentă, respectiv de minim 2 zile/ săptămână, se va încheia un contract de închiriere de către unitatea de învăţământ, cu acordul Consiliului de Administraţie. În aceste cazuri, tariful de închiriere a sălilor va fi de 8 lei/oră.
Cantina de la Colegiul Naţional „Gheorghe Chiţu” din Craiova, nu a mai fost solicitată pentru organizarea de evenimente festive.
Dumitru Iftimov, directorul Colegiului Economic „Gheorghe Chiţu” din Craiova, a declarat că erau solicitări în urmă cu mulţi ani, dar acum nu mai sunt pentru că s-au deschis multe restaurante în Craiova. Acesta a mai precizat că a încercat să închirieze cantina, dar nu a mai reușit. „De la nunţi şi botezuri avem o mare datorie.Am încercat să mai închiriem cantina dar nu am mai reuşit. Am închiriat căminul anul acesta pentru Intencity. Am avut 30 de persoane cazate, dar la camere cu baie comună unde chiria a fost de 30 de lei de persoană.”, a spus Dumitru Iftimov, directorul Colegiului Economic „Gheorghe Chiţu” din Craiova.
Numărul afecțiunile digestive a crescut în România, în special în rândul tinerilor