Gabriela Firea, senatoare PSD, s-a arătat foarte revoltată după ce Institutul Național de Statistică a prezentat cifrele cu privire la salariile românilor, care sunt mici, dar mai ales cele legate de prețuri, care au crescut.
„Mai putini bani in buzunar pentru fiecare român : acesta este rezultatul unui an si jumatate de guvernare “de dreapta”. Cât am guvernat, am fost acuzați că am generat inflație din cauza creșterii veniturilor populației (când, de fapt, inflația a fost generată de prețurile reglementate, energie, combustibil)!
Acum, ei au înghețat pensile și salariile, dar, degeaba, avem și inflație și creștere a prețurilor de consum!
Potrivit Institutului Național de Statistică, preţurile de consum, în luna februarie 2021, comparativ cu luna februarie 2020, au crescut cu 3,2%!
Deci cum e mai bine: să crească prețurile, dar și veniturile sau să crească prețurile, iar veniturile să scadă!?”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.
Gabriela Firea și falsurile guvernului Cîțu
Într-o postare de săptămâna trecută, fostul edil al Capitalei dezvăluise faptul că Florin Cîțu umblă cu date false, pentru a nu crește pensiile, așa cum legea o prevedea. „Întregul buget este construit pe un fundament falsificat, și anume valoarea salariului mediu estimat din 2021, care a fost pusă din pix! Potrivit site-ului ANAF, câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea BASS a fost în 2020 de 5429 de lei. În proiectul de buget al lui Cîțu, același indicator este trecut pentru 2020 la suma de 5.150 de lei.De ce 5150 lei și nu 5429 lei?! Simplu, ca să poată minți premierul Cîțu că salariul mediu va CREȘTE la 5380 lei în 2021! De fapt, scade!”, a scris la acel moment Gabriela Firea.
Conform datelor oferite de INS, anul trecut doar în două luni câștigul salarial mediu lunar a scăzut, în luna aprilie (cu 185 de lei față de luna martie, la 5.201 lei), respectiv în luna august (cu 131 de lei fața de luna anterioară, la 5.337 lei).
Având în vedere că anul trecut, unul pandemic, cu multe ramuri economice închise sau restrânse, cu peste 1,3 milioane de angajați în șomaj tehnic, trebuie să vedem tabloul „ca un întreg”.
Citește și: Firea „i-a prins cu falsul” pe guvernanți