Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, s-a vaccinat pentru prima oară în data de 15 februarie alegând, la acea data, serul produs de AstraZeneca, spre surprinderea tuturor. Cu toate că edilul ar fi putut să opteze pentru vaccinul de la Pfizer, spre exemplu, în calitatea sa oficială, Boc nu s-a temut de AstraZeneca și s-a vaccinat în consecință.
Emil Boc a primit astăzi rapelul
„Susţin procesul de vaccinare şi consider ca pe această cale vom învinge pandemia, iar viaţa noastră va reveni la normalitatea pe care am avut-o înainte de pandemie”, a spus, într-o primă instanță, primarul Boc, adăugând, pe pagina sa de Facebook că astăzi a primit a doua doză a vaccinului AstraZeneca. „Totul a evoluat normal. Mulţumiri speciale tuturor echipelor medicale care asigură procesul de vaccinare. Este un maraton şi la sfârşitul acestuia vom fi cu TOŢII câştigători”, a adăugat Boc, pe Facebook.
Românii încă nu au încredere în AstraZeneca
În acest fel, Emil Boc speră să sensibilizeze inimile tuturor celor care încă nu au încredere în campania de vaccinare, ori în vaccinuri. În spațiul public există încă multe necunoscute în ceea ce privește acest vaccin. Poate cel mai bun exemplu este chiar faptul că, în momentul de față, conform datelor de pe platforma de vaccinare, aproape nimeni nu pare să-și mai dorească să se înscrie la centrele de vaccinare AstraZeneca.
Vaccinul anti-Covid produs de AstraZeneca a fost supus multor controverse, de la intrarea sa pe piață, anumite voci acuzând o legătură între administrarea serului și o serie de cazuri de tromboză apărute ulterior, la anumiți pacienți. În cele din urmă, Agenția Europeană a Medicamentului a clarificat situația, adăugând că astfel de cazuri sunt extrem de rare. În plus, beneficiile vaccinului sunt superioare puținelor cazuri marcate de efecte adverse.
Citește și: Când se poate face rapelul în cazul infectării între cele două doze