Turiști străini îmbătați și jefuiți în Centrul Vechi al Capitalei 

Se efectuează percheziții în București și în Ilfov

Sursa foto: Facebook/Poliția Română

Polițiștii fac, miercuri, 17 percheziții în București și în Ilfov într-un dosar în care mai multe persoane sunt acuzate că abordau cetăţeni străini în Centrul Vechi. Ei îi invitau să consume alcool, iar ulterior le furau banii, potrivit digi24.ro.

În unele cazuri, victimelor le erau luate prin violenţă diverse bunuri, uneori chiar şi prin lipsire de libertate

. Acuzaţiile din dosar sunt furt, tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de tranzacţii financiare în mod fraudulos şi tăinuire. Opt persoane urmează să fie duse la audieri. ”În această dimineaţă, 12 iunie 2024, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale, împreună cu poliţiştii Serviciului de Poliţie pentru Centrul Vechi – Poliţia Sectorului 3, pun în executare 17 mandate de percheziţie domiciliară şi opt mandate de aducere, în Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de furt, tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de tranzacţii financiare în mod fraudulos şi tăinuire” informează Poliţia Capitalei

Suspecţii identificau persoane vătămate, de regulă cetăţeni străini, pe care le conduceau în incinta a două societăţi comerciale, ”sub pretextul consumului de alcool, în compania unor diverse persoane

”Ulterior, profitând de starea vulnerabilă a acestora, cauzată de efectul consumului de alcool, le-ar fi manipulat telefoanele mobile sau cardurile bancare, efectuând mai multe tranzacţii financiare sau procedau la transferarea unor sume de bani prin intermediul unor aplicaţii de banking, către diferite conturi. Din cercetări, s-a stabilit că în unele cazuri bănuiţii ar fi sustras sau ar fi deposedat, prin violenţă, persoanele vătămate de anumite bunuri, inclusiv prin lipsirea de libertate în mod ilegal a acestora”, conform Poliţiei Capitalei.

Miercuri dimineaţă, sunt puse în executare 17 mandate de percheziţie domiciliară şi 8 mandate de aducere

După efectuarea percheziţiilor, persoanele suspectate vor fi duse la audieri, pentru dispunerea măsurilor legale ce se impun. Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru furt, tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de tranzacţii financiare în mod fraudulos şi tăinuire.

Patronii depozitului GPL de la Crevedia, trimiși în judecată