Ploile și vijeliile au provocat pagube în 12 județe

Pompierii au evacuat apa din 21 de case, 11 beciuri , 35 de curţi, de la doi agenţi economici şi au îndepărtat 15 copaci

Ploi abundente
Ploi abundente sursa foto pixabay

12 județe au fost afectate marți de ploi și vijelii, pompierii intervenind pentru evacuarea apei din casele inundate sau pentru înlăturarea unor arbori căzuți din cauza vântului puternic. Pompierii au intervenit în 31 de localităţi din judeţele Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Covasna, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Satu Mare, Sibiu, Suceava şi Timiş, potrivit digi24.ro.

Pompierii au evacuat apa din 21 de case, 11 beciuri (4 instituţii publice), 35 de curţi, de la doi agenţi economici şi au îndepărtat 15 copaci

Au fost avariate patru autoturisme, a transmis IGSU. Traficul rutier a fost temporar blocat pe DJ 681, în judeţul Timiş, din cauza unei alunecări de teren şi a aluviunilor acumulate pe carosabil, menţionează IGSU. O situaţie deosebită s-a înregistrat în localitatea Moldova Nouă, din judeţul Caraş-Severin, unde scena amplasată în curtea căminului cultural a fost luată de vânt, avariind acoperişul unei case. Nu au fost înregistrate victime.În Sibiu, pompierii militari au intervenit în localitatea Jina pentru stingerea unui incendiu la o şură cu fân care a fost cauzat de fulger, a transmis ISU Sibiu. Pompierii au intervenit cu patru autospeciale de stingere şi un echipaj SMURD, alături de SVSU Jina.

Mai multe gospodării din localităţile Tarna Mare şi Turţ au fost inundate, marţi, în urma unei ploi torenţiale, fiind nevoie de intervenţia pompierilor, transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş”.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui au intervenit pentru degajarea unor arbori căzuţi din cauza furtunii puternice. Potrivit reprezentantului ISU Vaslui, în mai multe zone ale judeţului au fost semnalate aluviuni aduse pe carosabil, însă în aceste cazuri au intervenit fie autorităţile locale, fie administratorii drumurilor, nefiind înregistrate probleme deosebite. Judeţul Vaslui s-a aflat marţi seara, între orele 20,35 şi 21,30, sub avertizare meteo de vijelie puternică, cu viteze la rafală de peste 70-90 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină şi averse torenţiale care au acumulat şi 25 l/mp.

Sute de cazuri noi de rujeolă înregistrate în ultima săptămână