Patronii depozitului GPL de la Crevedia, trimiși în judecată

. Ei sunt acuzați de distrugere din culpă

Cosmin Stîngă și Ionuț Doldurea, patronii firmei Flagas SRL ce operează stația GPL din Crevedia care a explodat în 2023 și a făcut 6 victime, au fost trimiși miercuri în judecată de Parchetul General, potrivit g4media.ro.

Ei sunt acuzați de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru și nerespectarea siguranței la locul de muncă.

Stîngă și Doldurea au fost cercetați penal după explozia soldată cu șase morți și 56 de răniți. Ionuț Doldurea este fiul primarului din Caracal, tocmai reales pentru un nou mandat de primar. Procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală a dispus trimiterea în judecată, sub controlul judiciar, a doi inculpați, persoane fizice, asociați și administratori în drept și în fapt ai unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii următoarelor infracțiuni: distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Prin actul de sesizare a instanței, s-a solicitat judecătorului de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Răcari menținerea măsurilor asigurătorii instituite și menținute, având în vedere că subzistă temeiurile care au determinat luarea și menținerea acestor măsuri.

Astfel, prin ordonanța din data de 6 septembrie 2023 s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra a 63 imobile aparținând inculpatei persoană juridică, asupra unui imobil aparținând unui inculpat și asupra a 7 imobile aparținând celui de al doilea inculpat. De asemenea, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a popririi asupra a 15 conturi bancare deținute de către cei doi inculpați persoane fizice în vederea asigurării resurselor necesare pentru despăgubirea părților civile. Prin ordonanța nr. 462/P/2023 din data de 28 decembrie 2023 s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului cu privire la bunuri mobile aparţinând persoanei juridice, respectiv părți sociale la mai multe societăți.Activitățile de cercetare penală au fost efectuate împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Investigații Criminale – Inspectoratul General al Poliției Române. Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare Judecătoriei Răcari.

Ploile și vijeliile au provocat pagube în 12 județe