Mai multe imagini inedite au fost surprinse de specialiștii din cadrul Romsilva, în filmări apărând un căprior a traversat un râu, într-o pădure dintr-un parc național.
Imaginile cu căpriorul au fost filmate în Parcul Natural Putna Vrancea, cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei
”Un căprior traversează un râu în mijlocul unei păduri din Parcul Natural Putna Vrancea, imaginile fiind filmate de o cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva din cadrul administrației Parcului”, au scris reprezentanții Romsilva pe contul de socializare.
„Căpriorul este un mamifer erbivor care are habitatul în zonele de șes și de deal, preferând pădurile de foioase sau amestec de foioase și rășinoase. Are o lungime de peste un metru și o înălțime de circa 70 de centimetri. Are picioarele lungi și subțiri terminate în copite mici și alungite”, au explicat reprezentanții Romsilva.
Romsilva administrează 3.13 milioane hectare păduri de stat, 80% din acestea fiind certificate internațional
Romsilva asigură, de asemenea, administrarea a 22 de parcuri naționale și naturale, cu o suprafață totală de peste 850.000 de hectare.
De asemenea, Regia Națională a Pădurilor are ca scop gospodărirea durabilă și unitară, în conformitate cu prevederile amenajamentelor silvice și ale normelor de regim silvic, a fondului forestier proprietate publică a statului, în vederea creșterii contribuției pădurilor la îmbunătățirea condițiilor de mediu și la asigurarea economiei naționale cu lemn, cu alte produse ale pădurii și cu servicii specifice silvice, precum și coordonarea și implementarea programului național de ameliorare genetică a cabalinelor, promovarea pe plan național și internațional, a exemplarelor de cabaline valoroase din hergheliile Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, prin organizarea de competiții sportive, târguri și expoziții.