O româncă riscă închisoarea pentru furtul a peste 300.000 euro de la bătrâna pe care o îngrijea

Badanta este acuzată de înșelăciune și spălare de bani

Batrina
Batrina sursa foto pixabay

O badantă româncă este acuzată de înșelăciune și spălare de bani, după ce a convins bătrâna din Italia pe care o îngrijea să se mute în România, potrivit ziare.com.

După opt ani în România, italianca de 80 de ani a descoperit că nu mai are niciun ban în cont și caseta de valori i-a fost golită.

Îngrijitoarea Anca Egorov a convins-o pe bătrâna Giuseppina Marcovecchio să locuiască în România după ce aceasta a rămas văduvă. Românca riscă o pedeapsă cu închisoarea de peste 7 ani deoarece, dincolo de faptele sale, a încălcat și arestul la domiciliu și a încercat să influențeze martorii de la proces.

„Probele vorbesc de la sine. Înainte de a o cunoaște pe Anca Egorov, doamna Giuseppina Marcovecchio avea un patrimoniu de 317.000 de euro și o casetă de valori plină de obiecte prețioase.

În septembrie 2023, după opt ani petrecuți în România, doamna Giuseppina a descoperit că nu mai are niciun ban. Caseta de valori era goală. În spatele acestor fapte se află manipulările acestei femei care, mai degrabă decât o îngrijitoare, pare a fi o vânătoare de moșteniri. Din acest motiv solicit o pedeapsă de șapte ani și jumătate de închisoare,” a declarat procurorul Davide Greco.

Badanta ar putea fi obligată să restituie suma de 317.000 euro, alături de daune deoarece a determinat-o pe italiancă să se mute în România pentru a o jefui. Dintre martorii citați de apărare, nouă persoane riscă să fie acuzate de mărturie falsă.

Femeie reținută după ce i-a cerut 55.000 de lei unei femei să o scape de blesteme