Cum alegerile parlamentare de anul acesta au intrat în linie dreaptă, presiunea începe să se simtă pe umerii celor care își doresc, după caz, un al doilea, al treilea mandat, însă și pentru „junii” alegerilor, figurile nou apărute, de undeva din neantul politicului de țară. Cea din urmă afirmație nu i se potrivește, însă lui Mitică-Marius Mărgărit, cel care are deja la activ un mandat de deputat în Parlamentul României, din partea PSD.
Cum actualul mandat stă să se termine, PSD Galați a decis să-l trimită pe acest „tăuraș” tinerel, din nou, în lupta electorală. O decizie care, cel mai probabil, se va sparge în capul social democraților de la Dunăre. Desigur, atunci când vine vorba despre Mărgărit, părerile sunt împărțite. Pe de-o parte, există constestatari în ceea ce-l privește, pe de altă parte, ca oricare alt politician, Mărgărit are parte de adulatorii lui, fie că vorbim despre oameni plătiți ca să-l iubească public, ori despre cei care, într-o oarecare măsură se identifică cu personajul în cauză.
La o primă vedere, Mitică-Marius Mărgărit e un tip banal pe care, mai cu seamă l-ai asocia cu un grătărel organizat frumos și asezonat cu manele, întâmplat pe malul tulcean al Dunării, din dreptul orașului Galați. Mai o sămânță, mai o muzică ritmată, mai o bere la pet. În realitate, Mărgărit e deputat și, în plus, mai vrea o tură prin Camera Deputaților. Așa că vă rog, dacă-l vedeți pe stradă, să nu care-cumva să îl confundați!
Citește și: Profil de candidat – Daniel Tudorache, pentru Camera Deputaților, din partea PSD
Cine e Mitică-Marius Mărgărit, aspirantul la încă o tură la Camera Deputaților?
Să o luăm cu începuturile. Mărgărit s-a născut în 1985, activând în Parlamentul României în legislatura 2016-prezent. Înainte să se stea pe cai mari în Camera Deputaților, același ins s-a jucat prin Consiliul Local Galați, însă și prin cel Județean, fiind, înainte de asta, președintele TSD Galați. Între 2014-2015, potrivit CV-ului acestuia, a ocupat funcția de subsecretar de stat în domeniul naval la Ministerul Transporturilor. Câte funcții importante pentru un om atât de tânăr! Ori o fi vreun geniu nedescoperit, ori au fost generoase ursitoarele cu el la naștere, nu putem ști – cu toate că avem libertatea să bănuim!
Din punct de vedere al studiilor, deputatul PSD de Galați se poate lăuda cu Academia Națională de Informații „Mihai Viteazu”, prezent anul 3, conform aceluiași CV. Înainte de asta, tânărul vlăstar al social democrației gălățene a trecut și pe la Colegiul Național de Apărare din cadrul Academiei de Înalte Studii Militare, București – 2012. Să nu uităm însă de celebra „Agora” din Alba Iulia, universitate la care acesta zice că i-ar fi fost student între 2006 și 2010. Din nou, atât de tânăr și atât de capabil! Din toate câte puțin, să fie pentru toată lumea.
În ceea ce privește liceul absolvit, șoc! Mitică a absolvit Colegiul Național „Vasile Alexandri” din Galați. Celor ce nu cunosc le confirmăm faptul că vorbim despre un liceu de elită, primul la nivel local.
Cu toate astea…
Analfabetismul să trăiască și să ne osândească!
Cu toate astea, domnul în cauză pare un analfabet funcțional sadea, incapabil să lege două vorbe. În 2012, Mărgărit scria în declarația de avere că are „ciasuri la mână” de 12.000 euro. Cel mai probabil că l-o fi păcălit vreun „băiețaș” de prin Micro 40 – cartier rău famat gălățean -, care i-a vândut „ciasuri” și nu „ceasuri”. Și dacă tot „e pe bogăție”, din declarația de avere de anul acesta observăm omul nostru are vreo două apartamente, o firmă cu venit anual de 100.000 lei, niște credite pe la bănci, nicio soție bogată, niciun copil bogat, un venit anual de 134.049 lei, venit de la Camera Deputaților, dar niciun „cias”. Pesemne și-o fi dat seama că-s lipsite de „valuare”.
Ce-a făcut tânărul în Camera Deputaților, timp de patru ani de zile?
Porivit paginii lui de deputat, Mărgărit a avut, până acum 31 de luări de cuvânt, 49 de propuneri legislative, din care 17 au fost promulgate legi. Însă și 7 moțiuni. Echilibrat, într-o oarecare fel.
Comisii permanente: Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii (până în aug. 2020), Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională (feb. 2017 – iun. 2020) – Secretar (feb. 2019 – iun. 2020), Comisia pentru muncă şi protecţie socială (până în feb. 2017). În Iunie 2020 a mai bifat o acadea, devenind membru în Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI. Treabă mult, timp puțin, exact ca în cazul studiilor. Miracolul gălățean născut în 1985.
Ce spune internetul despre Mărgărit?
În căutarea iubirii, pe Tinder
Votul este în mâna cetățenilor. Cu toate astea, noi suntem de părere că un cetățean informat va alege responsabil. Acum, că o fi bine, o fi rău, cum alegem, vom vedea! Până la urmă, vorbim despre decizia asumată a fiecăruia dintre noi, atunci când punem ștampila aici sau dincolo.
Citește și: Profil de candidat – Gabriel Mutu, pentru Senat, din partea PSD