PSD se extinde ca maioneza-n șaormă. Unul dintre candidații mult iubiți și mult doriți este Titus Corlățean, candidat pentru Senat, în Dâmbovița.
Povestea politică a lui Titus începe la sfârșitul anului 2001, când devine consilier personal pe probleme de politică externă al premierului social-democrat de atunci, Adrian Năstase. Frumoasă pereche și previzibil joc politic. La acea vreme, Titus Corlățean avea experiența a șapte ani în diplomație, dintre care patru în postura de adjunct al ambasadorului român la Strasbourg pe lângă Consiliul Europei.
Corlățean: ”Aș vrea să discut cu Adrian Năstase, inclusiv teme de politică externă, așa, la rece”
Își iubește partidul, își respectă partidul, ar face orice pentru PSD. Ar fura, ar plagia, chestii pe care le-a și bifat și le-ar bifa la infinit. Fără probleme și fără regrete.
Senator anti-carantină: PSD-istul Titus Corlățean, furt academic pentru a ajunge conferențiar
Numărul opt pare un infinit răsturnat: undeva în vara anului 2020, un număr de opt senatori au votat împotriva legii carantinării și izolării. Cine a stat în fruntea lor? Titus Corlățean. Titus care s-a autoplagiat pentru a ajunge să predea într-o universitate, certat cu DNA-ul și cameleonic în decizii.
Cândva, demult, a fost ministru de externe. În nu foarte îndepărtatul an 2010, Corlățean a devenit conferenţiar la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir cu un dosar ce conţine o carte copiată şi trei articole compilate.
Ce spune legea: pentru a ocupa o astfel de poziţie, orice candidat trebuia să îndeplinească criterii ştiinţifice stabilite de Ministerul Educaţiei și să obţină un punctaj minim. Acest punctaj se realizează pe baza articolelor, cărţilor publicate şi a conferinţelor la care a participat. Doar că, activitatea publicistică a lui Titus Corlățean nu îi permitea să strângă punctajul necesar pentru a deveni conferențiar.
Propunerea PSD la Senat, Titus Corlățean, fals în documente pentru a ajunge conferențiar universitar
Cu toate acestea, nu s-a lăsat. A găsit soluția cea mai la îndemână și și-a autoplagiat o carte. A făcut rost de încă trei articole până a ajuns la frumosul număr de 274 de pagini, din care a făcut o carte. Ușor, simplu și eficace. Mai exact a dat cu copy/paste la două lucrări pe care le-a publicat la un an diferenţă: „Executarea hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului” la 21 aprilie 2011 şi „Protecţia europeană şi internaţională a drepturilor omului”, în mai 2012.
Dosarul i-a fost analizat de către comisie și, minune! Corlăţean primește punctaj maxim și afirmă cu bucurie:
Anul 2020 vine cu și mai mai probleme pentru Titus. Este atacat, dar nu se sinchisește prea tare. Ajungem în momentul în care, cu mască sau fără, PSD se luptă cu PSD, mai exact Argeșul lovește Dâmbovița și se lasă cu apelative de grădiniță:
Desigur, cearta și atacul îl caracterizează. După cum spuneam mai sus, PSD se bate cu PSD, iar Dâmbovița poate ataca fic Dâmbovița. De ce nu? Dacă dacem un pas înapoi, undeva în anul 2019, găsim și un precedent. Exact ca Zdreanță, Titus s-a jurat că nu fură, dar a fost prins cu osul în gură. Sau, în cazul nostru, s-a jurat că nu atacă, dar a sărit la bătaie.
Contextul? Îl putem accesa nițel mai jos:
Titus Corlăţean, atac dur la adresa fostului preşedinte al PSD Dâmboviţa Rovana Plumb
După lupte, injurii, arătat cu degetul nu doar pe membrii opoziției, ci și pe colegii de partid, să revenim la ceea ce-l face cu adevărat controversat pe liderul Partidului Social Democrat. În data de 15 noiembrie 2018, DNA a dispus soluția de clasare în temeiul art. 16 alin. 1 lit. b) teza I din Codul de procedură penală- “fapta nu este prevazută de legea penală”. DNA a invocat atat Decizia CCR 68/2017, care a stabilit că ancheta declanșată de parchetul anticoruptie împotriva Guvernului privind adoptarea OUG 13/2017 este abuzivă, și că procurorii nu pot cerceta legalitatea și oportunitatea unui act normativ, dar și faptul că Senatul a refuzat să dea aviz pentru urmarirea penală a fostului ministru de Externe.
Fostul ministru de Externe Titus Corlățean, citat la DNA în dosarul votului din diaspora
Titus Corlățean a fost audiat luni, timp de patru ore, în dosarul “Diaspora”, cel în care procurorii verifică dacă românilor din străinătate le-a fost împiedicat în mod voit dreptul de a-și alege președintele, in 2014. Să ne aducem aminte de cozile kilometrice înregistrate în principalele capitale ale Europei, să ne aducem aminte de statul în picioare chiar și timp de 24 de ore și să ne aducem aminte de cei care nu au reușit să ajungă la vot.
Dosarul cozilor uriașe din Diaspora, clasat. Corlățean a fost salvat de imunitate
Și să ne mai amintim de cineva. Cineva care stă acum bine pitit în celula pe care și-o merită cu vârf și îndesat. Un băiat. Liviu. În acel moment Liviu Dragnea era șef interimar PSD și grăia următoarele:
Să revenim la alte alegeri, alte cozi și alți candidați. Să ne întoarcem în anul 2020, când s-a dat apriga luptă pentru Primăria Capitalei. Să fim imparțiali, dar să nu uităm de războaie și acuzații. Pentru că are multe lupte de dus și multe de spus, Vicepreședintele Senatului și fostul ministru de Externe și Justiție face o apreciere extrem de dură a situației lui Nicușor Dan.
Corlățean dă verdictul: Nicușor Dan ar trebui săltat de DNA!
În prezent, Titus rămâne același politician prolific. A scris 3 cărți în doar 2 luni, s-a certat cu oricine s-a putut certa, chit că a fost vorba de PSD sau opoziție și s-a retras pe Facebook. Nu are aprecieri multe, dar lui Titus îi place calitatea. Și își începe campania în dulcele stil. Nu-l contrazicem, dar nici scandalul nu ne place prea mult.
Amănuntele le avem aici: „Gura păcătosului: PSD contestă…”
Citește și: Profil de candidat – Daniel Tudorache, pentru Camera Deputaților, din partea PSD