Țara noastră-i țara noastră doar cu scandaluri, demisii și câte-un atac plantat ici-colo. Altfel nu putem. Mulți au spus că am pierdut un jurnalist dar am câștigat un politician. Acum, că au pierdut un politician, ce au câștigat? Un nou scandal.
Că te declari un om liber dar crezi în compromis mi se pare, din start, puțin eronat. Și mai ales că nu argumentezi, ci, mai mult, te plângi. E exact ce face oricine din țara asta când e rănit: zgârie și mușcă. Iar dacă politica e pâine și circ, acum avem mai mult circ decât pâine.
”Programul lui Nicușor Dan nu s-a schimbat față de 2016, nici opinia mea față de candidatura lui.
Îmi pare rău, dar eu sunt om liber, și cred în limite clare ale compromisului în politică. În 2016 am insistat ca Predoiu să se retragă în favoarea lui Dan tocmai pentru că devenea previzibilă câștigarea alegerilor de către Dragnea, în urma pierderii Bucureștiului pe mâna dezbinării opoziției.
Iar pentru că asta chiar s-a întâmplat, în stradă am stat noi să apărăm democrația, nu Băsescu, nici Orban.
Nu cred că este acceptabil ca acum Băsescu și Orban să decidă pentru noi ce putem sau ce nu putem noi vota. Nu, nu pentru asta am stat în stradă. Acesta nu este un mod nou de a face politică ci unul foarte vechi, cel care ne-a adus pe toți unde ne-a adus.
Din ce știu eu, candidații comuni se anunță împreună, după discuții (preferabil dezbateri publice) legate de program în primul rând. Or programul domnului Dan este la fel de lipsit de soluții reale ca și al Gabrielei Firea la nivel de trafic-parcări (implicit poluare) și termoficare-Radet.
Sunt de părere că un candidat comun împotriva Gabrielei Firea este necesar, dar nu văd de ce, tot în mod necesar, acel candidat nu ar trebui să aibă și alte soluții decât Firea pentru traficul din București, pentru termoficare sau poluare. Am militat întotdeauna pentru vot informat și pentru meritocrație și mi-am părăsit meseria pentru că lumea politică este surdă la soluțiile de administrare și guvernare venite dinspre societate. N-am făcut asta pentru a deveni eu însumi surd sau orb, nici mut în fața greșelilor pe care națiunea noastră le-a mai făcut”. Cam asta e supărarea de pe Facebook a lui Moise.
Ce răspunde USR-ul?
”A scandalizat pe loc jumătate de partid când s-a luat de Nicușor. Au început să curgă mesajele că ‘Ce ne-a apucat?’, ‘De ce face Moise așa ceva?’. Moise se comportă în continuare ca un influencer, el nu a înțeles ca sunt anumite limite, nu mai este jurnalist acum și acțiunile lui afectează USR-PLUS fie că vrea, fie că nu vrea. Dacă avea ceva de reglat cu Nicușor, trebuia să se întâlnească cu el și sa stea de vorbă, nu să facă ce-a făcut. Noi luptăm cu PSD-ul și Moise se ia de Nicușor, nu mai înțelege nimeni nimic. Nimeni nu-i perfect, nici Nicușor, dar e fondatorul partidului și e candidatul nostru, trebuie sa-l ajutam. L-am înțeles pe Moise că a fost bine intenționat, dar a greșit și greșelile se plătesc scump”.
S-a înscris în USR pentru că-i place politica și a plecat din USR pentru că-i displace politica. Brusc și din ”motive personale”. Oare s-a speriat de câte trădări și interese sunt și în USR, partidul pe care-l credea fără de păcat? Sau nu putea să-i coordoneze campania lui Nicușor Dan? Sau, a realizat că în politica din țara noastră nu ajută doar vorbele. Ci și ceva bani.
Ca întotdeauna Moise dă sfaturi, dar nu oferă soluții. E ușor ca, atunci când nu ai o soluție, să dai vina pe altul. Că de ce nu are nici el o soluție. Se pare că postura de avocat al diavolului abia acum i se potrivește.
Citește și: Mandatul, peneleul și cercul ridicolului