Bărbat prins când făcea braconaj în Marea Neagră

El a fost surprins de polițiștii de frontieră în timp ce pescuia sturioni dintr-o ambarcaţiune.

sturion
sturion european sursa foto pixabay

Un bărbat a fost surprins în timp ce pescuia sturioni pe Marea Neagră dintr-o ambarcaţiune. Atunci când i-a văzut pe poliţiştii de frontieră, a aruncat din barcă patru exemplare de sturioni şi unul de calcan, potrivit g4media.ro.

Reprezentanţii Gărzii de Coastă au anunţat, luni, că la sfârşitul săptămânii trecute a avut loc o acţiune de prevenire şi combatere a braconajului piscicol pe Marea Neagră.

Cu această ocazie au interceptat o ambarcaţiune cu o persoană la bord, care se deplasa în viteză spre gura de vărsare a braţului Sf. Gheorghe.”La vederea echipajelor poliţiei de frontieră, persoana în cauză a aruncat din barcă, în mare, patru exemplare de sturion şi un exemplar de calcan. În urma verificărilor s-a stabilit că exemplarele de peşte erau legate cu o funie, având ataşată o ancoră care permitea scufundarea rapidă a peştelui şi o plută cu ajutorul căreia persoana în cauză ar fi putut ulterior identifica şi extrage peştele din apă”, au afirmat poliţiştii de frontieră.

Exemplarele de peşte au fost recuperate şi eliberate în mediul natural, iar 94 de metri plase descoperite ulterior, precum şi ambarcaţiunea cu motorul aferent, au fost ridicate în vederea confiscării. Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul braconajului piscicol. Care sunt noile destinații pentru vacanța de vară preferate de români