Care sunt noile destinații pentru vacanța de vară preferate de români

Românii preferă destinații cum ar fi Tunisia și Egipt, unde cererile sunt cu 35% mai mari decât anul trecut

Tunisia
Tunisia sursa foto pxabay

Românii nu renunță la vacanța de vară, potrivit datelor operatorilor de turism. Numărul rezervărilor a crescut considerabil, deși tarifele s-au majorat cu aproximativ 15 % comparativ cu anul trecut, potrivit ziare.com.

Pe lângă destinațiile tradiționale, românii s-au lăsat „atrași” de Tunisia și Egipt. Nordul Africii a devenit „noua destinație de vară preferată” a românilor care aleg să-și petrreacă vacanțele de vară în străinătate. Cererile pentru Tunisia și Egipt sunt cu 35% mai mari decât anul trecut, spun touroperatorii.

„Turiștii optează pentru Grecia, Turcia, Spania, ordinea este aleatorie, dar Tunisia credem că va fi destinatia vedetă a acestei veri pentru că observăm rezervările care se fac. Pachetele pentru Tunisia pleacă de la 650 de euro de persoană. În Egipt pachetele pleacă de la 825 de euro pentru două persoane”, a precizat Marius Berca, manager operator de turism. Prețul mediu al unei vacanțe în Grecia pornește de la 330 de euro. Un astfel de pachet include cazarea timp de 7 nopți, la un hotel de trei stele, și micul dejun.

Cei care optează pentru Turcia trebuie să plătească minimum 400 de euro de persoană pentru o săptămână petrecută într-un hotel de 4 stele, în regim all-inclusiv.

Reprezentanții agențiilor de turism spun că și pentru litoralul românesc sunt mai multe cereri decât anul trecut, deși tarifele au crescut. Purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) menționeză că tarifele s-au majorat și pe litoralul românesc față de anul trecut, însă, românii sunt dornici să-l viziteze, conform programărilor pe care le fac. „Tarifele au crescut cu 10-20 % față de anul trecut. O familie va plăti pentru 5 – 6 nopți de cazare, de la 1.200, 1.500 lei, la un hotel de 3 stele cu mic dejun, până la la 2.500 euro, la 5 stele, all-inclusiv”, a precizat Traian Bădulescu, președintele ANAT.

Au fost închise ultimele două grădini zoologice din Costa Rica