Șofer din Bacău arestat preventiv după ce a fost prins, de două ori în 7 zile, băut

Rezultatul a fost de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat

Sofer
Sofer sursa foto pixabay

Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, a fost prins în timp de conducea în localitatea Nicolae Bălcescu, judetul Bacău, un autoturism fără numere de înmatriculare și sub influența alcoolului, potrivit digi24.ro.

Cel în cauză a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Ulterior, acesta a fost transportat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, transmit reprezentanții IPJ Bacău. Când i-au verificat documentele, oamenii legii au descoperit că șoferul era la a treia abatere, în decurs de doar câteva zile. Prima dată, bărbatul fusese oprit în trafic pentru un control de rutină. Polițiștii au constatat că autoturismul avea asigurarea și ITP-ul expirate.

Pe lângă amendă, bărbatul a rămas fără talon și fără numerele de înmatriculare ale mașinii.

Câteva zile mai târziu, bărbatul a decis să plece la drum cu același autoturism, fără numere de înmatriculare și talon. Și în plus, beat bine. „Bărbatul a fost depistat de polițiști la data de 03 iunie 2024, conducând acelasi autoturism având certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numere de înmatriculare retrase și cu o alcoolemie de 1,33 mg/l, la acel moment fiindu-i reținut permisul de conducere și întocmindu-i-se dosar penal”, se arată în comunicatul IPJ Bacău.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar miercuri a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Este acuzat de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având plăcuțele de înmatriculare retrase, cu dreptul de a conduce suspendat și sub influența alcoolului.

Noile reguli pentru elevi, puse în dezbatere publică de către Ministerul Educației