Zeci de certificate de înmatriculare, reținute în București în urma unei razii

Au fost aplicate 76 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 35.000 de lei

Politist
Politist sursa foto pixabay

25 de certificate de înmatriculare au fost reținute de polițiștii din Capitală, în cadrul unei razii ce a vizat starea tehnică a mașinilor, derulată în noaptea de vineri spre sâmbătă. La acțiune au participat polițiștii Brigăzii Rutiere în colaborare cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român (RAR), potrivit.stiripesurse.ro.

Aceștia au constatat o infracțiune la regimul rutier și au aplicat 76 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 35.000 de lei

11 au fost aplicate pentru modificări ale sistemului de evacuare a noxelor, ⁠9 pentru modificări neomologate, 51 pentru alte deficiențe tehnice și 3 pentru alte abateri prevăzute de legislația rutieră. De asemenea, au reținut 25 de certificate de înmatriculare, pentru deficiențele tehnice constatate în urma controalelor efectuate de inspectorii din cadrul Registrului Auto Român, precum și 7 seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare. Polițiștii dau exemplul unui tânăr de 24 de ani, care a condus un autovehicul în Piața Alba Iulia, iar în urma controlului efectuat s-a constatat faptul că autovehiculul avea modificari constructive neomologate la sistemul de evacuare al noxelor (lipsă filtru de particule), la sistemul de suspensii (suspensii pneumatice reglabile), la anexele motor, deficiențe la sistemul de iluminare (dispersoarele spate opacizate), folii aplicate pe geamurile laterale față și pe dispersoarele spate, anvelope cu alte dimensiuni decât cele pentru care a fost omologat.

Acesta a fost amendat cu 1980 lei și s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare și retragerea plăcutelor cu numărul de înmatriculare până la remedierea deficiențelor constatate.

De asemenea, un alt tânăr de 23 ani a condus un autovehicul în Piața Alba Iulia și în urma controlului s-a constatat faptul că avea montate anvelopele cu alte dimensiuni decât cele pentru care au fost omologate, martorul airbag era aprins în bord și prezenta modificări la sistemul de evacuare al noxelor (lipsă tob finală). De asemenea, șoferul nu a prezentat la control permisul de conducere, motiv pentru care au polițiștii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit faptul că tânărul avea suspendată exercitarea dreptului de conduce autovehiculele pe drumurile publice. În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală, dispunându-se totodată și reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare până la remedierea deficiențelor constatate.

Autorii atacului cu acid sulfuric asupra a doi tineri din Călăraşi, cercetaţi pentru tentativă de omor