Chef Cătălin Scărlătescu îndrăgostit iremediabil de România. Cel puțin asta susține vedeta, adăugând că, deși ar fi vizitat, până acum, peste 50 de țări din întreaga lume, tot țara lui îi rămâne cea mai dragă. Firește, acesta a scos în evidență faptul că unul dintre motivele pentru care nu se poate desprinde de România este că aici se gătește bine, anumite tehnici culinare fiind unice în lume.
Cătălin Scărlătescu: „Am plecat în 1990 în Italia. M-am angajat la Bologna, într-un restaurant, nu ştiam limba, mă trimitea patronul în beci după cartofi, iar eu îi aduceam ceapă. Mai apoi, am lucrat pe vapor”
Potrivit unui articol în exclusivitate Viva.ro, Cătălin Scărlătescu s-ar fi plimbat, de-a lungul timpului din Hong Kong până-n Brazilia. „Am văzut vreo 50 şi ceva de ţări, şi nu câte trei-patru ore, cum le văd cei de pe croazieră. În niciun port n-am stat mai puţin de patru zile”, a mai spus acesta pentru sursa citată anterior.
„Apoi, am plecat iar în Germania, unde am început, încet, încet, să lucrez în restaurante pretenţioase, de top. Am gătit prin multe bucătării din Europa și fiecare experiență a avut un aport considerabil. Din toate locurile în care
am lucrat am învățat”, a adăugat Cătălin Scărlătescu.
Acesta a ținut să sublinieze că dragostea lui pentru țară nu va pieri niciodată. „Există o zonă care îl inspiră zilnic, se numește România. Chiar am ajuns la concluzia, după ce am mâncat şi am muncit în foarte multe restaurante, că cea mai bună mâncare este la români acasă şi nu se află încă în restaurante”, a mai spus acesta, adăugând că se simte fascinat de tot ce înseamnă România „şi nu ratez nicio ocazie de a străbate ţara asta minunată în căutare de mâncare fabuloasă. În Dobrogea am descoperit nişte doamne cu mâini absolut miraculoase, care întind nişte foi de plăcinte cât patul, în Maramureş am gătit la foc cu bătrânii satului, care mi-au arătat secretele lor, la stână am mâncat cel mai gustos bulz din viaţa mea. România e fabuloasă, iar mâncarea noastră, la fel!”, a subliniat chef Scărlătescu.
Citește și: Cătălin Botezatu, testat cu „detectorul de minciuni”