Percheziții la Biroul Vamal din Portul Agigea Sud

Procurorii DNA au organizat un flagrant pentru un angajat suspectat că ar fi luat mită

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au efectuat joi seara percheziții ample la Portul Constanța Sud Agigea. Activitatea din vamă a fost complet suspendată, ceea ce a dus la blocarea accesului și ieșirilor din port. Conform informațiilor pe surse, ancheta vizează un flagrant pentru luare de mită. Procurorii DNA au organizat şi un flagrant pentru un angajat suspectat că ar fi luat mită, potrivit stiripesurse.ro.

Descinderile au avut loc la mai multe birouri situate în Clădirea Administraţiei Portuare, unde zeci de agenţi au verificat mai multe sume de bani marcaţi, dar şi două autoturisme.

Scopul perchezițiilor ar fi identificarea și verificarea unor sume de bani marcați. Toate ieșirile au fost blocate de anchetatori. La punctele de control s-au format cozi imense de mașini și TIR-uri. Vacarmul din zona portuară a escaladat pe măsură ce șoferii au început să claxoneze, nemulțumiți de situația creată.

Coloanele de vehicule blocate se întind pe mai mulți kilometri. Ultimele informații indică faptul că perchezițiile s-au desfășurat și în clădirea Administrației Porturilor Maritime Constanța (APMC), unde Biroul Vamal are sediul de peste 25 de ani. Ancheta s-a extins în mai multe birouri ale vămii, unde anchetatorii caută dovezi referitoare la sumele de bani marcați care ar fi implicați în acest caz.

Taximetriști și șoferi de ridesharing din București, acuzați într-un dosar de proxenetism