Klaus Iohannis

Într-o nouă conferință de presă la Palatul Cotroceni, de data aceasta la orele 19:00, nu așa cum ne-a obișnuit, la 18:00, Klaus Iohannis, președintele României, avertizează în legătură cu riscul tot mai mare la care suntem supuși, în urma numărului mare de infectări. Potrivit lui Iohannis, vorbim despre o transmitere comunitară accentuată, astfel că există posibilitatea ca în curând să fim martorii obligativității generale de purtare a măștii.

„Ne confruntăm cu o transmitere comunitare accentuată în București și alte județe. Riscă să atingă un prag alarmant numărul de spitalizări în ATI. Mulți români pierd zilnic lupta cu noul virus. Suntem într-o etapă dificilă într-un val doi al epidemiei și e nevoie să inversăm acest trend negativ. Nu trebuie să intrăm în panică, dar trebuie să comunicăm aspectele ca și cei mai reticenți dintre noi să conștientizeze.

E o criză fără precedent. Fără un efort colectiv e imposibil să reușim. Pentru a ține sub control această epidemie e nevoie să întrerupem lanțul cauzal. Nu ne putem permite supra-aglomerarea spitalelor.”, a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis: „Cu siguranță, dacă se va ajunge la un anumit prag al infectărilor, atunci vom ajunge să purtăm mască peste tot”

De asemenea, președintele Iohannis a anunțat că masca poate deveni obligatorie în spațiul liber, peste tot.

”Este recomandarea pe cae am făcut-o imediat după ce am finalizat vizita la INSP, unde am discutat cu experții de acolo această chestiune. Eu sunt de părere, la fel ca și experții de la INSP, că este

Dacă această recomandare se va transforma în obligație vom vedea în funcție de ce decizie va lua Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pentru că și ei au experții lor.

Cu siguranță, dacă se va ajunge la un anumit prag al infectărilor, atunci vom ajunge să purtăm mască peste tot, nu doar în spațiile aglomerate.”, a spus Klaus Iohannis.

Conferință de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis

Conferință de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis.

Publicată de Guvernul României pe Marţi, 13 octombrie 2020

Citește și: Primarul Brăilei „dă foc” măștii medicinale

#News