Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează asupra unei noi noi tentative de compromitere a conturilor Meta prin furtul codului de autentificare cu 2 factori. ”AVERTIZARE – noi tentative de compromitere a conturilor Meta prin furtul codului de autentificare cu 2 factori (2FA), potrivit g4media.ro.
Prin această metodă, atacatorii se folosesc de un cont de social media deja compromis, pentru a stablili cu interlocutorul un nivel corespunzător de încredere.
Aceştia trimit mai multe mesaje prietenilor din lista contului compromis, susţinând că nu se pot loga în conturile proprii decât prin primirea unui cod de autentificare de la prieteni. Atacatorii cer victimei să partajeze numărul de telefon, ulterior cerând şi codul care este trimis pe acesta”, a transmis, marţi seară, DNSC. Potrivit specialiştilor, în realitate, atacatorii se autentifică astfel în contul victimei prin bifarea opţiunii de uitare a parolei corespondente acelui cont care a primit mesajul, iar codul solicitat este chiar codul de securitate care permite ulterior schimbarea parolei.
”Pentru a spori credibilitatea fraudei, atacatorii ataşează şi o imagine falsificată care pare a explica acest proces pe website-ul oficial al Meta.
Astfel, atacatorii încearcă să se folosească de un cont deja compromis pentru a mări impactul atacului şi a fura mai multe seturi de date cu caracter sensibil”, a mai transmis instituţia citată. Nu partajăm niciodată codul de autentificare când acesta ne este solicitat de terţi. Verificaţi întotdeauna dacă discutaţi cu titularul legitim al contului! Puteţi să verificaţi acest lucru accesând un canal de comunicare alternativ, eventual apelându-l telefonic sau pe altă platformă de mesagerie. Notificaţi DNSC prin platforma PNRISC (https://pnrisc.dnsc.ro/) sau prin apel telefonic la 1911, acolo unde puteţi discuta şi cu un operator care vă poate îndruma către paşii necesari în astfel de cazuri. Echipa noastră va analiza metoda şi va emite imediat o avertizare pentru ceilalţi utilizatori. Nu în ultimul rând, anunţaţi prietenii care ar putea fi, de asemenea, vizaţi de un astfel de atac şi raportaţi conturile compromise către reţeaua socială.
Eșecul liberalilor în democrația românească: 34 de ani fără victorie în alegeri